Δεν εγκρίνεται η προκήρυξη του πρωταθλήματος – Ποιο εμπόδιο “βάζει” ο ΚΑΠ για την πρεμιέρα

Print Friendly, PDF & Email

Για την Παρασκευή (13/8) η Super League έχει προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, η οποία δεν εγκρίθηκε στον προηγούμενο κύκλο των γενικών συνελεύσεων.

Το θέμα είναι ότι από την Παρασκευή ανοίγει ο δεύτερος κύκλος, που συμαίνει ότι στις δύο πρώτες ΓΣ για να εγκριθεί η προκήρυξη δεν απαιτείται απλή πλειοψηφία, δηλαδή 8 από τις 14 ομάδες, αλλά απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή να συμφωνήσουν 11 από τις 14.

Αυτός ο αριθμός, με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αφού έξι ομαδες (Παναιτωλικός, Απόλλων, Ιωνικός, Βόλος, Αστέρας και Λαμία) δεν έχουν υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο, βρίσκονται σε διαπραγατεύσεις με την Cosmote και όσο δεν υπογράφουν συμβόλαιο, δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη.

Μαζί τους είναι και ο ΠΑΟΚ ο οποίος, παρότι δημοσιεύματα τον φέρνουν κοντά στη NOVA, δεν έχει γνωστοποιήσει ότι έχει συμφωνήσει με κάποιο κανάλι και στις ψηφοφορίες τάσσεται στο πλευρό των έξι “άστεγων”.

Εφόσον η προκήρυξη, όπως όλα δείχνουν, δεν εγκριθεί την Παρασκευή, η επόμενη ΓΣ έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (17/8) όπου και πάλι για να εγκριθεί απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων.

Η τελευταία ΓΣ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19/8, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα (21/8), όπου απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Όμως ακόμα και αν τότε εγκριθεί η προκήρυξη, και με δεδομένο ότι οι αγώνες αρχίζουν το Σάββατο 21/8, υπάρχει το εμπόδιο του ΚΑΠ, ο οποίος αναφέρει ότι το πρόγραμμα των αγώνων πρέπει να έχει κοινοποιήθει στις ομάδες προ 96 ωρών, δηλαδή τεσσάρων ημερών.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή