Διακοφώτης: Οι εκλογές της ΕΠΟ θα πρέπει να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτης με τον Γ. Καραγκούνη
Print Friendly, PDF & Email

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή ‘Εl Clasico” στο ραδιόφωνο του “Ερμή” στη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκαννήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο κ. Διακοφώτης μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης με μία ενιαία Β’ κατηγορία δύο ομίλων και εξέφρασε την άποψη πως οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για την Γ΄ Εθνική: “Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν αλλαγές με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα πρέπει να πάμε σε μια μικρότερη κατηγορία, πιο ευέλικτη με λιγότερους ομίλους 4 ή 6 έτσι ώστε να βοηθηθεί επί της ουσίας από την ίδια την ΕΠΟ. Αν όχι με τηλεοπτικό πάροχο να βρούμε το τρόπο να βοηθηθούν οι ομάδες των νησιών. Αυτό το πλάνο να ε χει βάθος 3-4 ετών.”

Για την άνοδο στη Γ’ Εθνική δύο ομάδων από την ίδια Ένωση: “Η πρόταση που έχουμε κάνει και η τροποποίηση που θα γίνει θα αναφέρει ότι μέχρι και η δεύτερη ομάδα που υπάρχει στην βαθμολογία της Α΄ τοπικής θα μπορεί να ανέβει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.”

Για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου:
“To έχω πει επανειλημμένως, είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης και μιας ενιαίας Β΄ εθνικής των 32 ομάδων των δύο ομίλων Βορείου-Νοτίου των 16 ομάδων έκαστος. Γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου και φυσικά της κατηγορίας αυτής. Μέσα από αυτό θα δώσουμε το δικαίωμα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές να γίνουν επαγγελματίες να αναδειχτούν και να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Να αλλάξει τελείως αυτό που βλέπουμε τώρα που αγωνίζονται αλλοδαποί μη κοινοτικοί, πρέπει να μειωθεί όλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη Ελλάδα.”

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: “Στο ποδόσφαιρο η νέα διοίκηση θα πρέπει να εκλέγεται πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά. Αρα θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι όπως είχε συμφωνηθεί. Ο κος Αυγενάκης θέτει τα δικά του θέλω, από εκεί και πέρα όμως το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο, ότι μέλη της ΕΠΟ είναι μόνο οι Ενώσεις. Φαντάζομαι τόσο η FIFA όσο και η UEFA έχουν θέσει σαν κόκκινες γραμμές ότι αφορά το καταστατικό και το εκλογικό σώμα το λύνει από μόνο του το ποδόσφαιρο δηλαδή η ΕΠΟ. Το 2017 η FIFA ήταν αυτή που ζήτησε από τις Ενώσεις να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους τρεις εκλέκτορες από κάθε Ένωση να γίνει ένας. Για να είμαστε και δίκαιοι μέχρι στιγμής στην Ομοσπονδία δεν ήρθε κάποια επιχορήγηση από την πολιτεία, από τον Ελληνικό Δημόσιο, πως θα έχει λόγο επέμβασης στα δρώμενα λοιπόν του ποδοσφαίρου;”

Πηγή: ioniansports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή