Δημητρίου: “Απαραίτητος ο ξένος αρχιδιαιτητής για τα επόμενα δύο χρόνια – Τον Απρίλιο θ’ αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος”

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάγκη να συνεχίσει με ξένο αρχιδιαιτητή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ 3.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για τα παράπονα των ομάδων και του Παναθηναϊκού: «Κάθε όμάδα έχει δικαίωμα να βγάζει ανακοίνωση. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια διαρροή. Ταμείο για τον Κλάτενμπεργκ θα κάνουμε στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν σημαντικοί αγώνες μέχρι τη λήξη. Εγώ πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ο ξένος αρχιδιαιτητής για τα προσεχή δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων σωματείων και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Τα προσεχή δύο χρόνια είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

-Για τις αιχμές εναντίον του Κλάτενμπεργκ από διαιτητές που αποσύρθηκαν: «Ο επικεφαλής της διαιτησίας πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται μεγάλη κριτική. Πώς γίνεται να μη δέχεται και ο Κλάτενμπεργκ. Είναι πολύ φυσιολογικό. Όταν κάποιος διαιτητής δεν χρησιμοποιείται κατά την άποψή του, λογικό είναι να καταφέρεται κατά του υπεύθυνου της διαιτησίας. Η βασική ευθύνη για την ελληνική διαιτησία εδώ και τέσσερα χρόνια την έχουν οι ξένοι. Θα κριθεί ο κ.Κλάτενμπεργκ στο τέλος της σεζόν».

Επίσης είπε:

-Το 70%-80% του μισθού του Κλάτενμπεργκ πρέπει να καλυφθεί από την UEFA και τις τέσσερις ομάδες (σ.σ. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και η ΕΠΟ να καλύψει το 20%. Οι ομάδες το έχουν αποδεχθεί αλλά πρέπει να συνεισφέρουν μεγαλύτερο ποσό.

-Μετά το τέλος Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση ΕΠΟ-FIFA-UEFA με τον υφυπουργό αθλητισμού και θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

– Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών θα είναι οπωσδήποτε ξένος. Γίνονται κάποιες διεργασίες. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποφασίσει.

-Τον Απρίλιο θα αποφασίσω αν θέλω να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή