Δημητρίου: Διαφωνούμε σε κάποια άρθρα της ολιστικής μελέτης – Μας δήλωσαν ότι θα κάνουν οικονομικό εμπάργκο

Ο Παναγιώτης Δημητρίου
Print Friendly, PDF & Email

Mιλώντας στη ΓΣ της ΕΠΟ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, ενημέρωσε το σώμα για τις συζητήσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού και τις FIFA/UEFA και για τις διαφωνίες, που υπάρχουν στην ολιστική μελέτη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε δύο τηλεδιασκέψεις, μια με Αυγενάκη και μια με ΟΥΕΦΑ έπειτα από αίτημα της ΟΥΕΦΑ. Το καταστατικό έχει 83 άρθρα και η Εκτελεστική διαφωνεί σε 4-5 άρθρα.

Το άρθρο 10 αναφέρεται στη δημιουργία νέων Ενώσεων, προτείνει 4-5 νέες Ενώσεις, εκεί που διαφωνούμε είναι στη δημιουργία Ένωσης διαιτητών, είμαστε αντίθετοι.

Το άρθρο 22 αναφέρεται στους ψήφους Ενώσεων. Όλες οι ΕΠΣ έχουν από μια ψήφο. Στην πλειονότητα των νέων ΕΠΣ η ΟΥΕΦΑ θέλει 2 ψήφους σε αυτές τις Ενώσεις. Πως είναι δυνατόν να έρχεται η ΟΥΕΦΑ και να επιβάλει σε αυτές τις νέες Ενώσεις δύο ψήφους, η Ένωση Άμμου, Διαιτητών, Προπονητών. Είμαστε πλήρως αντίθετοι σε αυτό το άρθρο. Στη Σούπερ Λίγκα 2 προτείνει έξι ψήφους κι εμείς προτείνουμε μια.

Το άρθρο 33 αναφέρεται στην ΕΕ της ΕΠΟ που αποτελείται από 17 μέλη. Η UEFA προτείνει να μειωθούν τα μέλη των Ενώσεων και προτείνει να τοποθετηθεί μια γυναίκα για την οποία από το 2024 δεν έχουμε αντίρρηση. Επίσης, να μειωθεί ένα μέλος και να μπει ένα μέλος από Διαιτησία. Εμείς προτείνουμε να μπει ένα μέλος της ΚΕΔ χωρίς δικαίωμα ψήφου, να αναφέρει τα προβλήματα και η ΕΠΟ να αποφασίζει.

Στο άρθρο 47 με τον ερχομό των ξένων στην ΚΕΔ έπαψε να εγκρίνεται από την ΕΠΟ ο Κανονισμός Διαιτησίας. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε λόγο. Θέλουμε η οποιαδήποτε τροποποίηση να έχει λόγο και η ΕΠΟ.

Στο άρθρο 53, Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η ΟΥΕΦΑ θέλει να παίρνει αποφάσεις η Επιτροπή και να μη δίνει αναφορά στην ΕΠΟ. Η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι να έχει εισηγητικό χαρακτήρα και την απόφαση να την παίρνει η ΕΠΟ.

Στο άρθρο 55 για τον Εκτελεστικό Διευθυντή η ΟΥΕΦΑ προτείνει να διοικεί την ΕΠΟ χωρίς να δίνει λόγο. Η απόφαση της ΕΠΟ είναι οι αποφάσεις του να εγκρίνονται από τον πρόεδρο. Πρέπει την τελική απόφαση να την παίρνει ο πρόεδρος.

Το άρθρο 82 λέει ότι αν υπάρχει παραίτηση ή έκπτωση μέλους της ΕΠΟ, να μπει τώρα μια γυναίκα ενώ η ΕΠΟ λέει να μπει το 2024 και να μπει τώρα ο αναπληρωματικός που έχει προκύψει από τις πρόσφατες εκλογές. Η ΟΥΕΦΑ λέει, τώρα, η μία να είναι γυναίκα και ο άλλος διαιτητής.

Η ΟΥΕΦΑ δήλωσε ότι αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη ως έχει θα κάνει οικονομικό εμπάργκο στην ΕΠΟ, το ίδιο δήλωσε και ο Αυγενάκης για τις παροχές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το Στοίχημα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή