Εφεση Μαρινάκη: «Αβάσιμη η κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών»

ICON PRESS
Print Friendly, PDF & Email

Εκδικάστηκε την Τετάρτη (10/3) η έφεση που είχε καταθέσει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αφορούσε την τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε μήνες, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, για τη φραστική επίθεσή του στον Τάσο Σιδηρόπουλο, στον αγώνα με τον Αρη, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα από τον διεθνή διαιτητή.

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη επιστροφή του στο αξίωμα του προέδρου του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας στα χέρια του αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πολύκροτη δίκη της φερόμενης «Συμμορίας», κατηγορήθηκε για φραστική επίθεση στον Τάσο Σιδηρόπουλο, κάνοντας “ντου” στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Το πρωτοβάθμιο όργανο λαμβάνοντας υπόψιν το φύλλο αγώνος του διεθνούς διαιτητή επέβαλλε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για πέντε μήνες (οι τέσσερις αφορούν την είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών), και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, οι νομικοί εκπρόσωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη και των πρωταθλητών Ελλάδος, Ευαγγελία Παναγιώτου και Ιωάννης Χατζησαββάογλου αντίστοιχα, υποστήριξαν πως η κατηγορία της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών είναι αβάσιμη.

«Στην περιγραφή του φύλλου αγώνα δεν γίνεται σαφής καταγραφή εισόδου στα αποδυτήρια διαιτητών αλλά στα αποδυτήρια γενικώς άρα η κατηγορία είναι αβάσιμη» τόνισε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Παναγιώτου που ζήτησε απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού, διαφορετικά την ελάχιστη ποινή.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου, τόνισε: «Δεν προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα ποινή για την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει αυτοτελής ευθύνη της ΠΑΕ. Η απόφαση να βγει όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

Πρακτικά, η πλευρά του Ολυμπιακού δεν αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε φραστικά στον Σιδηρόπουλο, αλλά στάθηκε κυρίως στη μη σαφή καταγραφή στο φύλλο αγώνα της εισόδου του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών, κατηγορία για την οποία επιβλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή