Εκτός της ΓΣ της ΕΠΟ έμεινε το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας!

Print Friendly, PDF & Email

Σα σώμα που μεγαλώνει ανομοιόμορφα είναι η επαγγελματική διαιτησία.

Από τη μία πλευρά η Super League που επιδιώκει για τους δικούς σκοπούς τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγλαμτική και έχει προχωρήσει μέχρι και σε σύσταση εταιρείας, η οποία σύμφωνα με το μοντέλο που προτείνει, θα αναλάβει τη λειτουργία της και στην οποία θα ενταχθούν οι διαιτητές.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΠΟ, ενώ επί της αρχής δεν διαφωνεί, τους τελευταίους μήνες δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας αφήσει το θέμα στην άκρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η επαγγελματική διαιτησία είχε περιληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, έμεινε εκτός ημερήσια διάταξης στην τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό δείχνει αφενός ότι αυτή τη στιγμή από την πλευρά της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόθεση, αφετέρου ότι τα απαραίτητα βήματα δεν έχουν γίνει.

Η συνάντηση ΕΠΟ – Ολυμπιακού

Στις 25/11/2022 η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει ότι “σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ (σ.σ. 2 Νοεμβρίου 2022), ξεκίνησαν σήμερα οι συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και των ομάδων της Super League 1 σχετικά με τον θεσμό της Επαγγελματικής Διαιτησίας Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου και του CEO της Ομοσπονδίας κ. Ιάκωβου Φιλιππούση, με τον Γ’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δημήτρη Αγραφιώτη και τον Δ’ Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ίδιας ΠΑΕ κ. Κώστα Καραπαπά.Θα επακολουθήσουν συναντήσεις και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League 1 με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την Επαγγελματική Διαιτησία.”

Οι συναντήσεις με τις ΠΑΕ της Super League ουδέποτε ολοκληρώθηκαν και το θέμα από την πλευρά της ΕΠΟ “ξεχάστηκε”, ίσως επειδή προέκυψε διαφωνία ως προς το προτεινόμενο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η ΕΠΟ από κυρίαρχη στη διαιτησία θα γινόταν εταίρος στην νέα εταιρεία, χωρίς να έχει καν την πλειοψηφία.

Η Super League θα επιδιώξει να το επαναφέρει το θέμα μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα έχει τη στήριξη της κυβέρνησης με στόχο την άμεση λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας ει δυνατόν από το επόμενο πρωτάθλημα.

Eντός του συνεταιρισμού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ταχθεί υπέρ του προτεινόμενου από τη Super League μοντέλου της επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι υπέρ της ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ σε περίπτωση που υπάρξει υπουργική απόφαση θα ζητήσει τη συνδρομή της FIFA για την οποία (τη FIFA) η διαιτησία και το εκλογικό σύστημα αποτελούν “κόκκινες γραμμές”…

Διαβάστε ακόμα: 

Επαγγελματική Διαιτησία: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ υπέρ της ΕΠΟ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υπέρ της Super League!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή