ΕΠΟ: Πόσα έσοδα αναμένει από FIFA/UEFA, τηλεοπτικά και επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Πόσα θα δώσει σε Ενώσεις και διαιτησία (pics)

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Προβλεπόμενο πλεόνασμα 2.065.854 ευρώ που θα βελτιώσει την καθαρή της θέση θα έχει ο προϋπολογισμός, που παρουσιάσει η ΕΠΟ στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου.

Προβλέπεονται έσοδα 8,5 εκάτ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των εθνικών ομάδων, του Κυπέλλου και των υπόλοιπων διοργανώσεων, παρότι τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου κυμμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Προβλέπονται έσοδα 4,7 εκάτ. ευρώ από FIFA/UEFA για διάφορα προγράμματα, παρότι τουλάχιστον από την πλευρά της UEFA η καταβολή των χρημάτων συνδέεται με την ψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη.

Επίσης προβλέπονται περίπου 2,2 εκατ. ευρώ από παράβολα για συμμετοχή σε διοργανώσεις, δικαστικά έξοδα και πρόστιμα, που η Super League 1 θέλει να μειώσει και έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περίπου 5,2 εκάτ. ευρώ (έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ κ.α.)

Όσον αφορά τα έξοδα προβλέπονται 5,9 εκάτ. ευρώ ως «γενικά έξοδα» (μισθοί, ενοίκια κ.α.), 4,3 εκάτ. ευρώ για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων, 1,6 εκάτ. ευρώ για τη διαιτησία (αμοιβές μελών ΚΕΔ, σεμινάρια VAR) και 6,5 εκάτ ευρώ «έξοδα εθνικών ομάδων» (μισθοί προπονητών κ.α.)

Σχετικά με την επιχρορήχηση των ΕΠΣ προβλέπεται ότι θα είναι 1.250.000 ευρώ, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αντίστοιχα με τα περυσινά είναι και τα ποσά για τις υπόλοιπες επιχορηγήσεις προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Δείτε αναλυτικά τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ για το 2022:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή