Ερντογάν: Δοκιμάσαμε τους S-400 - Δεν θα ζητήσουμε την άδεια των ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email

Η Τουρκία έκανε δοκιμές του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στη Μαύρη Θάλασσα και πλέον επιβεβαιώνεται και από τα πιο επίσημα χείλη. Του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την Παρασκευή τις δοκιμές κάνοντας παράλληλα επίθεση στις ΗΠΑ για τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει.

«Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ ενοχλούνται ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για όπλο που ανήκει στη Ρωσία. Είμαστε αποφασισμένοι, συνεχίζουμε στο δρόμο μας όπως πάντα» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το δίκτυο TRT.

«Οι δοκιμές έγιναν και θα συνεχίσουν. Η προσέγγιση της Αμερικής στο θέμα δεν μας δεσμεύει. Πρέπει να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές του. Υποθέτω πως δεν θα πρέπει να ρωτήσουμε τις ΗΠΑ γι αυτό» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο… παιχνίδι και την Ελλάδα και τους S-300, λέγοντας πως η χώρας μα κάνει δοκιμές αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιδράσει. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως: «Αυτό που τους ενοχλεί είναι πως έχουμε όπλο από τη Ρωσία»!

Όπως σημειώνει το Reuterts, η Ουάσινγκτον έχει ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα θέτει σε κίνδυνο την άμυνα του ΝΑΤΟ και έχει απειλήσει με κυρώσεις. Οι πληροφορίες για δοκιμή των S-400 την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πενταγώνου.

Πηγή: reader.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή