Καρυπίδης: “Υπεύθυνοι οι διοικούντες την ΕΠΟ για το ban που επιβλήθηκε στον Αρη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θόδωρος Καρυπίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Αγγελος Χαριστέας, παραχώρησαν την Τρίτη (4/8) απολογιστική συνέντευξη Τύπου. Από τα βασικά θέματα που έθιξε ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν το ban που επέβαλλαν FIFA και UEFA στον Αρη, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση της ΕΠΟ, χαρακτήρισε τα στελέχη της επικίνδυνα και έκανε μάλιστα λόγο για ενδεχόμενο δόλο.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Αρη τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αυτή που τελείωσε. Συνέβησαν και συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν έχουμε ξαναζήσει. Αναφέρομαι στην πανδημία που έχει φέρει παρενέργειες στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και προς το παρόν είμαστε ασφαλείας.

Πέσαμε έξω οικονομικά, όλες οι ομάδες έπαθαν ζημιά, αλλά ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος. Μαζί με το κόψιμο της Nova που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε κι έπρεπε σαν συνεργάτες να είμαστε δίπλα της, έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά με κάποιες ΑΜΚ ανταπεξήλθαμε και τελείωσε η χρονιά ομαλά.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε 1,2 εκατ. ευρώ για τα εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε. Εκτός από αυτούς που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να τρελαίνεσαι. Ο Πορτίγια είχε δεδουλευμένα για 60.000 ευρώ και να του είχαν βάλει 300.000 ευρώ όρο για πρόωρη λύση συμβολαίου. Εφτασε τις 450.000 μαζί με τους τόκους. Περάσαμε έναν μήνα πολύ δύσκολο. Όλοι εκβίαζαν, δεν δεχόταν κανείς να συνεργαστεί, εκτός από τον Ουμπίδες. Όλοι οι άλλοι εκβίαζαν. Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την πλάτη στον τοίχο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας βοηθήσει, πίεσε πολύ τη FIFA, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα. Ευχαριστώ τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Δημητριάδη.

Να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη, γιατί είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι το δικό του πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο και είχα μεγάλη έννοια. Κάποια στιγμή ξέφυγα και θέλω να ζητήσω συγνώμη.

Η ΕΠΟ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι το λιγότερο. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε τον κ. Μπάρτζη και αυτός είπε να μην ανησυχούμε. Απαντούσε η ΕΠΟ και έκλεινε το θέμα. Δεν ενημερωθήκαμε για τη θέση της FIFA που έλεγε ότι έπρεπε να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις, για μένα υπάρχει δόλος και θα κινηθεί η ομάδα νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ότι φτάσαμε εδώ πέρα για το ban οι κ.κ. Γραμμένος, Μπάρτζης, Δέδες και Δαβάκης.

Καταφέραμε και λύσαμε το ban και προσπαθούμε να σχεδιάσουμε την ομάδα για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Όσον αφορά στη κριτική που δέχομαι. Δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Είμαι ο τελευταίος που φταίει γι’ αυτό. Έκανα το ελάχιστο που μπορούσα. Δεν μπορώ όμως να βλέπω στημένα δημοσιεύματα, για να στρέψουν τον κόσμο εναντίον μου. Δεν πρέπει να ρίχνουν λάσπη και ψέματα, έχουν γίνει γραφικοί. Συνέχεια προσπαθούν να έχουν τον κόσμο του Άρη ανήσυχο».

Για το γήπεδο: «Γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο, έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, για να προχωρήσουμε για την ανακατασκευή του γηπέδου. Θα γίνει αυτό σε τρεις φάσεις. Έχουμε επισκεφθεί την ΓΓΑ και το τεχνικό τμήμα και δουλεύουμε για να πάρουμε την αδειοδότηση του γηπέδου και σύντομα θα υπάρξει μια παρουσίαση.

Πρώτα θα γκρεμιστεί η θύρα 2, μετά τα πέταλα και μετά οι θύρες 7-9. Το έργο θα κοστίσει 30 εκατ. ευρώ, θα δούμε τι θα πάρουμε από τη περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας.

Για την κριτική που του ασκείται ότι δεν είναι Αρειανός: “Δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα Αρειανός. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν, αλλά νιώθω Άρης, έχω δεθεί με τον κόσμο του Άρη. Θα προχωρήσω πολύ δυνατά. Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο. Ότι λέω το κάνω. Θα κάνω τα πάντα να μη τους στενοχωρήσω. Στενοχωριέμαι πιο πολύ από αυτούς που μου κάνουν κριτική. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα, θα έρθουν αποτυχίες, είμαι σίγουρος. Θα κάνω τα πάντα να πείσω και αυτούς που δεν έχουν πειστεί ότι ο Άρης είναι σε σίγουρα χέρια».

Για το θέμα των επόμενων ban: «Υπάρχουν κι άλλα ban, αλλά έχουμε πάει στο CAS, κάναμε όλη τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν δεδουλευμένα 30-40 χιλιάδες ευρώ και ζητούν 900.000 ευρώ. Ο Σκόρδας ξέρει, ο Αθανασιάδης ξέρει. Εχω πάρει όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να… σκάσουν, είναι κοντά στα 4-5 εκατ. Ευρώ. Θα κάνουμε κι άλλη μια κουβέντα με τη κυβέρνηση, γιατί τώρα έχουμε μια καλύτερη ελευθερία, για να βρούμε μια λύση με τη FIFA. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Μου είπε ο Γραμμένος ότι είμαι άτυχος και μου έπεσε ο μουντζούρης, λες και παίζουμε τον παπά… Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε στο θέμα του Ντουρμισάι, κάναμε ότι προβλέπει ο νόμος. Περιμένουμε με αγωνία και εμείς… Θα είναι άδικο να πληρώνουμε κερακιάτικα”.

Για το αν βοήθησε κανείς άλλος στο θέμα του ban: «Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μη πέσει ο ΠΑΟΚ. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες. Κάποιοι άλλοι δεν βοήθησαν».

Για το θέμα Γκαρσία και το αν υπάρχει συμμαχία με τον Ολυμπιακό:
«Εγώ πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανείς για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και πολλές φορές οι απόψεις τους ταυτίζονται και μιλούν για συμμαχία Άρη – Ολυμπιακού; Είναι κακό όταν ταυτίζονται οι θέσεις μας με αυτές του Ολυμπιακού; Εγώ δεν το βρίσκω κακό. Πέρσι ψηφίσαμε Λυσάνδρου, ήμασταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Εγώ διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Αν μπορούσα να πάρω από τον ΠΑΟΚ τον Ουάρντα, θα τον έπαιρνα. Με ενδιαφέρει να παίρνω παίκτες καλούς για τον Άρη κι ας είναι από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Γίνεται προσπάθεια να πάρουμε τον Ματέο. Συζητήσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα, ήταν αρνητικοί, ο παίκτης θέλει να έρθει, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είμαστε σε διαπραγμάτευση».

Χαριστέας: Οργάνωση, μικρότερος μ.ο. ηλικίας και σωστές μεταγραφές

Ο Άγγελος Χαριστέας τονισε: «Ευχαριστώ τον κ. Καρυπίδη, αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον Άρη. Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να με εμπιστευτεί κάποιος άνθρωπος. Σήμερα ίσως να μη καθόμασταν εδώ για να μιλάμε για πλάνα, αν ο ίδιος δεν είχε πληρώσει λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εγώ είμαι εδώ από πολύ μικρή ηλικία και σας διαβεβαιώ ότι είναι πιο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί. Αυτός ο μήνας ήταν ολοκληρωτικά δικός σου, έσωσες την ομάδα από σοβαρά προβλήματα.

Εγώ κλείνω τα αυτά και έχω ανοικτά τα μάτια μου στο ποδόσφαιρο. Κριτική υπάρχει πάντα. Δεν πα να λένε; Όταν είσαι σίγουρος για τη δουλειά σου… Εγώ δουλεύω. Κάποιοι μου έδιναν συμβουλές και αυτοί είχαν διαλύσει τον Άρη. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου σαν επαγγελματίας και μετά σαν Αρειανός. Όταν εμένα με πιστεύει ο κόσμος και ο πρόεδρος, αυτό έχει σημασία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή