Καθαρά Δευτέρα: Πού επιτρέπεται το πέταγμα χαρταετού – Ποια καταστήματα λειτουργούν

Print Friendly, PDF & Email

Μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα από τις άλλες είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα, καθώς η πανδημία, αλλά και τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσής της, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο, εντός του οποίου επιτρέπονται οι μετακινήσεις, ακόμα και για το πέταγμα του χαρταετού.

Την Καθαρά Δευτέρα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις, που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία.

Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται. Οι μετακινήσεις σε καταστήματα με είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι με sms με κωδικό 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με κωδικό 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Συνεπώς το -νόμιμο- πέταγμα του χαρταετού φέτος γίνεται εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Οι οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ για τον χαρταετό
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

«Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας: Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια: Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.»

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 στις «κόκκινες περιοχές»
Μολονότι αργία, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως όλες τις καθημερινές :από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 5 το πρωί.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή