Κλατενμπέργκ για την αμφισβητούμενη φάση στο Σίτι – Λυών: ”Διαιτητής και VAR σωστά δεν ακύρωσαν το δεύτερο γκολ της Λυων”

Cluttenburg/ Premierleague.com
Print Friendly, PDF & Email

Ο νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε στήλη που διατηρεί στην βρετανική Daily Mail τοποθετήθηκε αναφορικά με την φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες στον αγώνα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Σίτι και την Λυών.

Οι «πολίτες» παραπονέθηκαν για οφσάιντ τη φάση του 79′ στο 2ο γκολ της Λυών και ο Λαπόρτ να τονίζει πως ο Ντεμπελέ του κάνει επιθετικό φάουλ στην φάση και πως το VAR έπρεπε να καταλογίσει την παράβαση.

Ο Κλάτενμπεργκ στο άρθρο του συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή και του VAR να μετρήσουν το γκολ και θεωρεί ότι η επαφή ανάμεσα σε Ντεμπελέ και Λαπόρτ ήταν μικρή και τυχαία!

Αναλυτικά όσα έγραψε:

  • Σωστή απόφαση στο γκολ της Λυών
  • Ο Ντεμπελέ έχει μια ελάχιστη και τυχαία επαφή με τον Λαπόρτ
  • Κατά την γνώμη λάθος του Ντεμπελέ την ώρα που ο Λαπόρτ άλλαζε κατεύθυνση

Σωστή απόφαση που το VAR δεν ακύρωσε το δεύτερο γκολ της Λυών. Αυτή ήταν μια υποκειμενική απόφαση και έπρεπε να μείνει στο γήπεδο.

Όλοι το ξαναπαίξαμε σε αργή κίνηση για να δούμε αν ο Ντεμπελέ έριξε στο έδαφος τον Λαπόρτ κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Ο Λαπόρτ αλλάζει κατεύθυνση, Ο Ντεμπελέ όχι και ο Αμυντικός της Σίτι πέφτει στο έδαφος

Αλλά η επαφή φαίνεται ελάχιστη και είναι τυχαία επειδή ο αμυντικός πέφτει στον επιτιθέμενο.

Κάνει κάποιο λάθος ο επιθετικός της Λυών; Όχι. Ήταν ο Λαπόρτε αυτός που έτρεξε στο μονοπάτι του; Ναί. Επομένως, ήταν σωστό ότι αφέθηκε στον διαιτητή να αποφασίσει και η απόφασή του δεν ήταν φάουλ.

Αν είχε ακυρωθεί το γκολ και η Σίτι πήγε να κερδίσει, θα υπήρχαν πραγματικά παράπονα από τη Λυών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή