Μαυρωτάς: O αγώνας ΑΕΛ – Λαμία είχε αναβληθεί για τον ίδιο λόγο και στις 8/11 μετά από αίτημα της ΑΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς
Print Friendly, PDF & Email

Ανακίονωση με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ο ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτάς, υοστηρίζόντας τα εξής: “Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ως συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ (ΥΕΕ-ΓΓΑ), συνεργάζεται με τη διοργανώτρια αρχή (Superleague 1 εν προκειμένω) όταν προκύπτουν θέματα όπως το συγκεκριμένο, που δεν προβλέπονται ή αποκλίνουν από το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από την ΥΕΕ-ΓΓΑ. Άλλωστε το ίδιο είχε γίνει και στις 8 Νοεμβρίου όταν η ομάδα της Λάρισας είχε αιτηθεί την αναβολή του αγώνα με τη Λαμία λόγω κρουσμάτων, ο οποίος όντως τότε αναβλήθηκε για αυτόν τον λόγο.

Διευκρινίζω επίσης όπως έγραψα στον Πρόεδρο της Superleague 1 την Κυριακή το βράδυ απαντώντας σε σχετικό e-mail ότι «…εφόσον από την Πολιτική Προστασία (την υπεύθυνη αρχή σε θέματα διαχείρισης κρουσμάτων COVID19), υπάρχουν σημερινές, έγγραφες οδηγίες οι οποίες διαφοροποιούνται από τις διαδικασίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω προφανώς έκτακτων συνθηκών και οι οποίες είναι δεσμευτικές, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να συστήσουμε την αναβολή του αγώνα της επόμενης Τετάρτης.».

Επίσης, συνέστησα «…να γίνει το συντομότερο δυνατόν μια επικοινωνία της Super league 1 με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους κανόνες διευθέτησης έκτακτων περιπτώσεων, προκειμένου παρόμοιες οδηγίες από τις κατά τόπου Αυτοτελείς Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας να έρχονται σε εσάς κεντρικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει την επικαιροποιημένη και συνολική εικόνα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον αθλητισμό».

Ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργεί στις συνθήκες της πανδημίας με βάση τα συγκεκριμένα, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτά όμως δεν μπορούν να προβλέψουν όλες τις περιπτώσεις. Οποτεδήποτε λοιπόν εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή τους, το κριτήριο που πρέπει να κυριαρχεί είναι πρωτίστως η υγεία των εμπλεκομένων και έπειτα η τήρηση του όποιου αγωνιστικού προγράμματος.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μαυρωτάς
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή