“Ο Αυγενάκης διέλυσε τον Επαγγελματικό Αθλητισμό και ταυτόχρονα συνεχίζει να απαξιώνει τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό”

Print Friendly, PDF & Email

“Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και κατακερματισμένες διατάξεις, που φέρνει σε άσχετα νομοσχέδια, αρχικά διέλυσε τον Επαγγελματικό Αθλητισμό και ταυτόχρονα συνεχίζει να απαξιώνει τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, τον οποίο, σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι έχει «στήσει στον τοίχο”, αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής και συνεχίζει:

“Σε αυτή την δύσκολη παγκόσμια συγκυρία για τη δημόσια υγεία, ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός είχε έως τώρα την ελάχιστη οικονομική βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει.

Τα Αθλητικά Ερασιτεχνικά Σωματεία της Χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ρευστότητας λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης και της απουσίας κρατικής χρηματοδότησης.

Στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 114021/2021 ΦΕΚ 1075/Β/19-03-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στον καθορισμό του πλαισίου, όρων και προϋποθέσεων και κριτήριων κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης στις αθλητικές ομάδες, οι οποίες τη δικαιούνται, δυσχεραίνοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο την επιβίωση τους.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από επιστολές πλείστων ερασιτεχνικών σωματείων, το περιεχόμενο των οποίων λαμβάνουμε γνώση καθημερινά, είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης προκαταβολής και ειδικότερα, τουλάχιστον,  το 50% του εκτιμώμενου ποσού ενίσχυσης που υπολογίζεται από τα έσοδα του στοιχήματος καθώς και η θέσπιση κριτηρίων κατανομής. Και τούτο διότι, τα Σωματεία με αυτόν τον τρόπο θα ανταπεξέλθουν και θα είναι συνεπή στις οικονομικές υποχρεώσεις τους (πχ. πληρωμές αθλητών/τριών, προπονητών/τριών, μετακινήσεις, διαμονές, διατροφές, δαπάνες για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς διοργανώσεις).

Τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία λαμβάνοντας υπόψη τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού για την απόδοση της προκαταβολής τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας λάβει ως γνώμονα αυτό, διαμόρφωσαν τους προϋπολογισμούς τους και ευλόγως αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία τους αλλά σαφώς και τη βιωσιμότητα τους.

Επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη υπέβαλε χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Καλούμε τον Υφυπουργό να προβεί άμεσα στην καταβολή της δικαιούμενης  προκαταβολής στα Ερασιτεχνικά Σωματεία, στη θέσπιση κριτηρίων κατανομής καθώς και να σταματήσει την εξόφθαλμη απαξίωση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Το ΠΑΣΟΚ στήριξε τον Ελληνικό Αθλητισμό και τον βοήθησε να ανθίσει!

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να είναι καθημερινά παρόν και δίπλα στο Αθλητικό Κίνημα, στηρίζοντας τις προσπάθειες επιβίωσης Σωματείων, των Αθλητών/τριών και των Προπονητών/τριών τους, Ενώσεων και Ομοσπονδιών και των εργαζομένων τους.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή