Ο Κλάτενμπεργκ έριξε “μαύρο” στην ανάλυση των φάσεων και πέταξε το γάντι στις ΠΑΕ!

Print Friendly, PDF & Email

Πριν από λίγες ώρες το “SP”, χαιρετίζοντας την καινοτομία του, καλούσε τον πρόεδρο της ΚΕΔ, να δώσει “εξηγήσεις” για μια σειρά φάσεων που προκάλεσαν αντιδράσεις, υπενθυμίζοντας ότι η ανάλυση των αποφάσεων των διαιτητών, εκκρεμεί από την 16η αγωνιστική της SL1 και μετά.

Πριν από λίγο από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκε ότι “σταματά η δημοσίευση του εβδομαδιαίου βίντεο ανάλυσης φάσεων αγώνων της Super League 1.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θέλει πάντα να δείχνει διαφάνεια στο έργο της και ως εκ τούτου καλεί τις ΠΑΕ να στέλνουν τα αιτήματα τους στο Τμήμα Διαιτησίας, ώστε εν συνεχεία να αποσαφηνίζονται οι φάσεις από την Επιτροπή.

Το εγχείρημα της εβδομαδιαίας ανάλυσης φάσεων της SL 1 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων των αξιωματούχων του αγώνα, καθώς και για τη βελτίωση της επικοινωνίας των τελευταίων.”

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν η “αποσαφήνιση από την Επιτροπή” θα δημοσιοποιείται ή αν θα ενημερώνονται μόνο οι αιτούμενες ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια ανάλυση των φάσεων από τον πρόεδρο της ΚΕΔ και η δημοσιοποίηση των διαλόγων διαιτητή – VAR γινόταν “για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι”, οι οποίοι (οι λόγοι πλήρους διαφάνειας), όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά παραμένουν επίκαιροι όσο οι αποφάσεις των διαιτητών αμφισβητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Κλάτενμπεργκ έχει να κάνει με την κριτική που ασκούνταν προς το πρόσωπό του επειδή στην εβδομαδιαία ανάλυσή του δεν συμπεριλάμβανε όλες τις φάσεις που αμφισβητούνταν και γι’ αυτό πέταξε το γάντι στις ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν οι φάσεις επιλέγονται από τις ΠΑΕ, η ανάλυσή τους από τον Κλάτενμπεργκ πρέπει να συνεχίσει να δημοσιοποίεται. Είναι θέμα διαφάνειας.

Στην αντίθετη περίπτωση ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι σα να βγαίνει από τη δύσκολη θέση, ωστόσο από τη στιγμή που οι ΠΑΕ θα ενημερώνονται, οι θέσεις του θα διαρρέουν στα ΜΜΕ, επομένως πάλι θα δημοσιοποιούνται και μάλιστα όχι απευθείας αλλά μέσω μεσολαβητή, με ότι κινδύνους αυτό περιέχει…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή