Ο Λαγός προσέλαβε τον συνήγορο ενός εγκληματία πολέμου των SS και του δολοφόνου του Τζουλιάνι

Print Friendly, PDF & Email

Τον 80χρονο Κάρλο Ταορμίνα έθεσε επικεφαλής της «ομάδας νομικών» που ασχολούνται με την υπόθεσή του, ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιάννης Λαγός.

«Πλούσιο» είναι το βιογραφικό του 80χρονου Κάρλο Ταορμίνα, του Ιταλού που ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, διόρισε επικεφαλής της νομικής ομάδας που θα ασχοληθεί με την υπόθεσή του.

Ο Κάρλο Ταορμίνα έχει υπάρξει μέλος τόσο του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Forza Italia» όσο και του «Κινήματος των 5 Αστέρων», είναι όμως ευρύτερα γνωστός για τους ανθρώπους που επέλεξε να υπερασπιστεί.

Ο Ταορμίνα υπήρξε ο συνήγορος του Έριχ Πρίμπκε, ναζί εγκληματία πολέμου, που καταδικάστηκε σε ισόβια από την ιταλική δικαιοσύνη το 1998, για συμμετοχή και συντονισμό της σφαγής της 24ης Μαρτίου του 1944 στα Αρδεατικά Σπήλαια, λίγο έξω από τη Ρώμη. Εκεί με δική του εντολή, τα χιτλερικά στρατεύματα εκτέλεσαν 344 αμάχους σε αντίποινα για την επίθεση των Ιταλών ανταρτών σε Γερμανούς στρατιώτες στην ιταλική πρωτεύουσα.

Καλύτερη τύχη είχε ο Ταορμίνα στην υπόθεση του αστυνομικού που σκότωσε τον διαδηλωτή Κάρλο Τζουλιάνι στις διαδηλώσεις της Γένοβα το 2001. Ο αστυνομικός Μάριο Πλακανίκα που ευθύνεται για τον θάνατο του 23χρονου Τζουλιάνι, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο καθώς θεωρήθηκε πως «ενήργησε υπό καθεστώς τρόμου» και αιτιολόγησε την πράξη του ως «αυτοάμυνα».

Ο Κάρλο Ταορμίνα, έχει ακόμα υπερασπιστεί τους νεοφασίστες του Φράνκο Φρέντα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια με βόμβες στην Πιάτσα Φοντάνα.

Σε δήλωσή του σχετικά με την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού, ο Κάρλο Ταορμίνα δίνει το ιδεολογικό του στίγμα: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, υπάρχουν πολιτικές δίκες. Αυτές οι δίκες σύμφωνα με τη λογική των “πολιτικά ορθών” πλήττουν άνδρες και γυναίκες που έχουν μια χριστιανική οπτική για την κοινωνία. Αν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, αν ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων ή αν αποτελούταν από μαρξιστές, δεν θα ήταν σε δίκη σήμερα. Τα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα , ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το έλλειμμα δικαιοσύνης».

Ο ίδιος ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός, ανακοίνωσε την “πρόσληψή” του, λέγοντας: «Το όνομα που θα γίνει εφιάλτης στους επίορκους δικαστές. Αυτός τίθεται επικεφαλής στην ομάδα νομικών από ΟΛΗ την Ευρώπη που ανέλαβαν την υπόθεση.Την καλησπέρα μου στην κ. Λεπενιωτη».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή