Ο «Σατανικός»

Print Friendly, PDF & Email

 

«Η καλύτερη άμυνα είναι επίθεση» μου είπε ο φίλος μου ο Πάτρας, αμέσως μόλις απάντησα στην τηλεφωνική κλήση του.

Πού το πάει τώρα, σκέφτηκα, αλλά πριν προλάβω να εκφράσω την απορία μου, μπήκε κατευθείαν στο «ψητό».

«Θα το πιάσω το θέμα από εκεί που σταμάτησα στο τελευταίο τηλεφώνημα», μου είπε και συνέχισε: «Σε λίγους μήνες η θητεία της κυβέρνησης λήγει. Θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όμως, πέρα από τα ευρήματα των δημοσκόπων, ουδείς μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος.

Η ουσία είναι ότι οι ηττημένοι του 2016, που όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχασαν τότε, παράτησαν τις ενώσεις και επένδυσαν στην επιρροή τους στην κυβέρνηση και τις σχέσεις με την UEFA, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν απολύτως τίποτα.

Σήμερα FIFA και UEFA έχουν ουσιαστικά πλήρως αποτραβηχθεί και δεν δείχνουν καμία διάθεση παρέμβασης, όπως προσδοκούσαν η «ηττημένοι», ενώ η κυβέρνηση βοηθά ως το σημείο, που δεν θα εκτεθεί και δεν θα δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες του παιχνιδιού».

«Και τώρα τι θα γίνει;», τον ρώτησα.

«Επιστροφή στις ρίζες», μου απαντά και συνεχίζει: «Η επονομαζόμενη “παράγκα” που στήθηκε το 1997 και η κυριαρχία της περιόδου 2012 – 2016, βασίστηκαν στον έλεγχο του συστήματος καθ’ αυτού μέσω των ίδιων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Αυτοί, δηλαδή εν προκειμένω οι ενώσεις, με δική τους ευθύνη έφυγαν από του κλουβί, που λέει κι ένας φίλος και πέρασαν στην απέναντι όχθη. Τώρα, λοιπόν, που είναι σε αδιέξοδο, τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν να πάρουν τη ρεβάνς με άλλους τρόπους, έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν στον… ίσιο δρόμο…»

«Ναι, αλλά τώρα τα πράγματα σήμερα δεν είναι όπως ήταν το 2012… Έχουν αλλάξει πολλά», παρατήρησα…

«Ασφαλώς, μου λέει, γι’ αυτό μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης των ενώσεων επιχειρείται, λεκτικά προς το παρόν, μέσω της Super League. Aλλά το πιο σημαντικό που θέλω να σου πω είναι ότι μέσω τρίτων βολιδοσκοπήθηκε ο αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης της «πρώτης παράγκας», ως προς τη διάθεση που έχει να βάλει πλάτη ώστε να αλλάξει το χρώμα στις ενώσεις, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2024.»

«Σοβαρά μιλάς; Aυτόν το 2015 τον έστειλε στην αγκαλιά του τίγρη, αρνούμενος τη βοήθειά του…», του είπα έχοντας εκπλαγεί από την πληροφορία που έδωσε.

«Έτσι είναι», μου απάντησε και συνέχισε: «Όμως καμία αγκαλιά δεν διαρκεί για πάντα. Και ήδη, αν θες να ξέρεις για τα μάτια του προέδρου μιας κεντρικής ένωσης παραλίγο να ξεσπάσει εμφύλιος. Αλλά για να μην πολυλογώ η απάντηση που θα δοθεί στη βολιδοσκόπηση, θα υπαγορευθεί εν πολλοίς από τον Σατανικό».

«Και ποιος είναι ο Σατανικός;», ρώτησα τον Πάτρα.

«Ποιος είναι ο Σατανικός; Είναι ο “χο-χο-χο”. Κατάλαβες;»

«Κατάλαβα…».

ΥΓ. Θα επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι μια θέση στο προεδρίο της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ ανταλλάχθηκε με την υπόσχεση μη υποστήριξης υπόθεσης στο εφετείο για την οποία σε πρώτο βαθμό παρατηρητής διαιτησίας και πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας σε ΕΠΣ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή