Οι υποψήφιοι πρόεδροι, τα αποτελέσματα των εκλογών και οι ψήφοι των ΠΑΕ της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Η ιστοσελίδα agrinio-sport.gr περιοδολογεί στις εκλογές που έγιναν στη Σούπερ Λιγκ για την ανάδειξη προέδρου και καταγράφει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών από το 2011 και μετά.

“Τον Σεπτέμβριο του 2011 προτείνεται από τον Ολυμπιακό και εκλέγεται πρόεδρος ο (αείμνηστος) Απόστολος Παπουτσάκης με 15 ψήφους. Απουσίασε η Ξάνθη.

Τον Ιούλιο του 2012 εκλέγεται πρόεδρος ο (αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού) Γιάννης Μώραλης με 13 στους 17. «Απών» δήλωσαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Απείχαν Ατρόμητος, Δόξα Δράμας.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης προτείνεται για πρόεδρος της Λίγκας από τον Παναθηναϊκό και εκλέγεται παμψηφεί (18 στα 18). Όπως και αντιπρόεδρος ο Στράτος Σωπήλης που προτάθηκε από τον Ολυμπιακό.

Τον Νοέμβριο του 2014 εκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Μποροβήλος, με 13 στις 18 ψήφους. Κατά ψήφισε ο Παναθηναϊκός, «λευκό» ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός.

Τον Ιούλιο του 2016 πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Γιώργος Στράτος αντιπρόεδρος της Ξάνθης. Συμμετείχαν 14 ΠΑΕ, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση Κέρκυρα, Βέροια.

Τον Ιούνιο του 2018 εκλέγεται ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης. «Παρών» ψήφισε ο ΠΑΟΚ, «λευκό» ΑΕΚ, Απόλλων, Αστέρας, Παναθηναϊκός.

Τον Απρίλιο του 2019 καταγράφεται η πρώτη εκλογική διαδικασία που υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ που εκλέγεται με 8 ψήφους και ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ που βγαίνει δεύτερος με 6 ψήφους. Ο Παναιτωλικός ψήφισε Γκαγκάτση, όπως και οι ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ.

Τον Ιούνιο του 2020 υπάρχουν ξανά δύο υποψήφιοι. Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Μπουτσικάρης που εκλέχθηκε με 8 ΠΑΕ υπέρ του. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, Βόλος. Ηττημένος ο Αλέξης Κούγιας που τον ψήφισαν πέντε: ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος, Ατρόμητος. Ο Αστέρας είχε ψηφίσει «λευκό».

Το περασμένο Οκτώβριο εκλέχθηκε πρόεδρος ομόφωνα ο Γιώργος Μποροβήλος.

Τον διαδέχεται πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχοντας λάβει την ψήφο 9 ΠΑΕ. «Λευκό» ψήφισαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΕΠΟ. «Απών» ο Βόλος.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή