Οριστικά στη Ριζούπολη ο τελικός Κυπέλλου, μόνο ο Ολυμπιακός ψήφισε "όχι"

Print Friendly, PDF & Email

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οριστικοποίησε την Τετάρτη (8/7) ότι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη στις 26/7 και ώρα 21:00 κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε εξ αρχής εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την επιλογή της Ριζούπολης και πρότεινε εναλλακτικά ως έδρες το “Καραϊσκάκη”, το “Κλ. Βικελίδης” και το Παγκρήτιο.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης, στην ψηφοφορία για το αν θα γίνει δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου ψήφισε αρνητικά. Η πρόταση πάντως της Ριζόπουλης σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία και 12 θετικές ψήφους. Παρών ψήφισαν οι Μπουτσικάρης, Γκαγκάτσης, Ασλανίδης, Γραμμένος.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη όλα δείχνουν ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ αναφορικά με την επιλογή της έδρας του Κυπέλλου. Αυτό άλλωστε φανέρωσαν τα λεγόμενα του Αγραφιώτη στην ΕΕ της ΕΠΟ: «Με αυτές τις επιλογές προκύπτει ξεκάθαρα πως η ΕΠΟ υποβαθμίζει δολίως τον μοναδικό θεσμό που της έχει απομείνει και δη τον τελικό αυτού και έτσι στοιχειοθετείται η απιστία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που τη στήριξαν και έχουν οδηγήσει ήδη στην απομείωση των εσόδων από το Κύπελλο στο 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή ειπώθηκε ότι ο Ολυμπιακός δυναμιτίζει το κλίμα ενώ στο παρελθόν έχει παίξει περισσότερες φορές από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη, ενώ ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος υπενθύμισε στον Τάκη Αγραφιώτη ότι συμμετέχει στην ΕΕ ως μέλος των ομάδων της Σούπερ Λιγκ και όχι ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.