Παπακωνσταντίνου: Αδιανόητο να γίνει η FL με 22 ομάδες και δύο ομίλους των 11, απαξιώνεται το προϊόν

Print Friendly, PDF & Email

Στο ραδιόφωνο Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως σε περίπτωση που η Football Leagye πραγματοποιηθεί με 22 ομάδες τότε το προϊόν θα απαξιωθεί.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αλέξη Παπακωνσταντίνου όπως αποδόθηκε από την εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Για το αίτημα της Νίκης να συγκληθεί Γ.Σ. του συνεταιρισμού: «Δεν νοείται να έχει περάσει τόσος καιρός και να μην έχει πραγματοποιηθεί μια Γενική Συνέλευση. Έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να γίνει επίσημη συνέλευση. Υπήρχαν πανδημία, αναδιάρθρωση από κάτω προς τα πάνω, παράταση θητείας προέδρου και δεν συγκλήθηκε μια επίσημη Γενική Συνέλευση. Αν δεν κάνεις τώρα Γ.Σ., πότε θα κάνεις; Αυτό είναι παράνοια. Οι θεσμοί γιατί υπάρχουν; Για να είναι απλώς γραμμένοι σ’ ένα χαρτί; Λέμε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Ωστόσο βλέπουμε πάλι ότι το πολεμούν αυτό για λόγους που δεν μπορώ να διακρίνω».

Για τον τρόπο αντίδρασης άλλων ΠΑΕ: «Παρατηρούμε ότι κάποιες ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον του υφυπουργού κλπ. Αυτό είναι θεμιτό μέχρι σ’ ένα σημείο, αλλά από την άλλη μεριά ο υφυπουργός είναι πολύ συγκεκριμένος εδώ και μήνες. Ουσιαστικά λέει ότι «θέλω να τηρήσετε τα θεσμικά πρωτόκολλα και να μου φέρετε μία πρόταση» και αυτό δεν γίνεται. Η πρόταση να καταθέσουμε τις σφραγίδες δεν είναι κάτι θεσμικό, ούτε να πούμε ότι ψηφίσαμε αυτό. Ο κ. Αυγενάκης θέλει πρόταση από τις ομάδες των κατηγοριών για να μπορεί μετά να αποφασίσει. Λέει ότι εφόσον έχετε το αυτοδιοίκητο, εφαρμόστε το. Είναι απλή λογική.

Οι ομάδες δεν μπορούν να βγουν χαμένες από μία Γενική Συνέλευση και απορώ γιατί φοβούνται. Καλό θα ήταν να γίνει μία Γ.Σ., να βρίσκονται οι ομάδες και από τις δύο κατηγορίες, γιατί δεν γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην η μία της άλλης. Η ΕΠΟ, ο υφυπουργός, η Super League 2, η Football League και ένας τηλεοπτικός πάροχος -που ούτε κι αυτός υπάρχει και απορώ με ποια βασικά δεδομένα μιλούν οι ομάδες- θα πρέπει να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι να βρουν τη λύση. Έτσι βλέπουμε να φεύγουν ποδοσφαιριστές από ομάδες, ενώ κι εμείς «παγώσαμε» τον προγραμματισμό, γιατί σκεφτόμασταν να κάνουμε μία-δύο κινήσεις».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση γιατί να γίνει βεβιασμένα μόνο στη Football League; Εμείς τελειώσαμε 5οι και διεκδικούσαμε την άνοδο και δεν ανεβήκαμε κάτι που θεωρούμε πως είναι άδικο αλλά συμβαίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή δεν έχεις κάνει αναδιάρθρωση ούτε στη SL1 ούτε στη SL2. Για ποιο λόγο να γίνει στη FL;

Για εμένα αυτό είναι αδιανόητο. Με όλο τον σεβασμό στους θεσμούς η FL με 22 ομάδες και δύο ομίλους των 11 απαξιώνει το προϊόν σχεδόν σε αηδιαστικό βαθμό. Δεν ξέρω άλλη κατηγορία στον πλανήτη να έχει μία κατηγορία με δύο ομίλους των 11. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ΕΠΟ ξεκίνησε μια αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω αλλά αυτό δεν ευοδώθηκε. Είναι κοινή λογική, δεν είναι πολύ περίπλοκο».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε SL2 και FL: «Όπως πέρσι, έτσι και φέτος θεωρώ ότι δεν υπάρξουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, ούτε στο μπάτζετ, ούτε στο ρόστερ. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι σχεδόν ίδιες με βάση πολλά θέματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχουν λιγότερα έσοδα στη FL».

Πηγή: goalpost.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή