Παραιτείται ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας λόγω ναζιστικού σχολίου

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (DFB), Φριτς Κέλερ, να ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για μία αναφορά του στους Ναζί, αλλά ο σάλος που δημιουργήθηκε τον οδηγεί τελικά στην παραίτηση. Ο Κέλερ αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο Ράινερ Κοχ, έναν δικαστή, ως «Φράισλερ», μια αναφορά στο διαβόητο δικαστή, Ρόναλντ Φράισλερ, ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη του Βάνζεε του 1942, όπου οι Ναζί καθόρισαν το σχέδιο «τελικής λύσης» για την εξόντωση των Εβραίων.

Ο Φριτζ Κέλερ δήλωσε πως πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του. «Ο πρόεδρος Κέλερ σε δική του απόφαση αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, που αναμένεται στις 17 Μαΐου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει στον αθλητικό δικαστή και μετά θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου, όπως δήλωσε πως είναι πρόθεσή του.

Ο Κέλερ πήρε την θέση του προέδρου το 2019, μετά την παραίτηση του Ρέινχαρντ Γκρίντελ, ο οποίος κατηγορήθηκε για δωροδοκία από Ουκρανό επιχειρηματία. Εκτός του προέδρου της DFB, εκτός συμβουλίου αναμένεται να τεθεί και ο γενικός γραμματέας, Φρίντριχ Κούρτιους.

Την θέση του προέδρου αναμένεται να πάρει ο Κοχ, ωστόσο μετά τις εκλογές του 2022 δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Η DFB είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία στον κόσμο με περισσότερα από επτά εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη. Η Γερμανία πρόκειται να φιλοξενήσει το EURO 2024.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή