Ποινική δίκη των «28»: ''Υπήρξε πρόεδρος της ΚΕΔ που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες''

Print Friendly, PDF & Email

Με την ανάγνωση των εγγράφων και καταθέσεις δύο μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε την Πέμπτη 3/9, η ποινική δίκη της «Συμμορίας» που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος ρωτήθηκε κυρίως για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Βέροια ο οποίος είχε λήξει 3-0 τον Γενάρη του 2013 σε σχέση με την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, κατέθεσε ότι στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια, τον Γενάρη του 2013, δεν υπήρξε συνομιλία εντός του αγωνιστικού χώρου του πρώην παίκτη της Βέροιας Νίκου Γεωργέα, με οποιονδήποτε παίκτη του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη του β’ ημιχρόνου

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Θόδωρου Κουρίδη, κατέθεσε ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής.

«Υπήρξε πρόεδρος της ΚΕΔ που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες στο παρελθόν. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος. Παλιότερα μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ έφτιαχνε τους πίνακες. Αν είχε κάποιος αντίρρηση, έλεγε να δούμε την περίπτωση αυτή, μήπως δεν έχει τα προσόντα και πάνω στον πίνακα καταχωρείται η αντίρρηση. Περισσότερο προφορική συζήτηση γινόταν όπου υπήρχαν διαφωνίες. Ήταν μια πάγια διαδικασία.

Το 2012 οι πίνακες διαιτησίας συντάχθηκαν με νόμιμο τρόπο όπως τις προηγούμενες και επόμενες χρόνιες. Ο Βασάρας ίσως είχε κάποιες διαφωνίες στο διαδικαστικό μέρος, αλλά 5-6 μέρες μετά υπέγραψε κανονικά τους πίνακες. Δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση επί της ουσίας για πρόσωπα».

Ο πρώην αρχιδιαιτητής Χιου Ντάλας ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη 8/9 ως μάρτυρας κατηγορίας, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στη χώρα του και θα ληφθούν συνεπώς υπ’ όψιν, οι αρχικές του καταθέσεις σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Καμία δημοσίευση για προβολή