Πρόεδρος της Σίντεϊ Ολίμπικ και χορηγός της Λίβερπουλ ο υποψήφιος διάδοχος του Πανόπουλου στην Ξάνθη

Print Friendly, PDF & Email

Ποδοσφαιρόφιλος, πρόεδρος της Σίντεϊ Ολίμπικ και χορηγός μέσω των εταιριών του μεταξύ άλλων της Λίβερπουλ αλλά και της Σάλκε είναι ο άνθρωπος, που φημολογείται ότι θα διαδεχθεί στον Χρήστο Πανόπουλο στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο λόγος για τον Μπιλ Πάππας, που σύμφωνα με το προσωπικό του προφίλ, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επεκτείνονται σε Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία. Οι πελάτες του είναι 4.500 κορυφαίες εταιρείες σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους ο Πύργος του Λονδίνου αλλά και η Αυστραλέζικη Ενωση Ράγκμπυ. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της μείωση των εκπομπών ρύπων στην Αυστραλία και διεθνώς και το ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ο ίδιος ο Μπιλ Πάππας δηλώνει επίσης φανατικός του ποδοσφαίρου και των μηχανοκίνητων σπορ. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2016 ανέλαβε την προεδρία της Σίντει Ολίμπικ, μιας από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες της Αυστραλίας (όπου είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ). Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 1957 στο Σίδνεϊ από ελληνικής καταγωγής άτομα, με την ονομασία Παν-Χελλένικ Σόκερ Κλαμπ (Pan-Hellenic Soccer Club) και χρώματα μπλε και άσπρο. Το 1977 μπήκε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας αλλάζοντας όνομα σε Ολίμπικ Φούτμπολ Κλαμπ (Olympic Football Club). Το 1995 άλλαξε την ονομασία σε ΟΤΣ Σίντνεϊ Ολίμπικ Φούτμπολ Κλαμπ (UTS Sydney Olympic Football Club).

Επίσης, ο Μπιλ Πάππας μέσω της Iugis τον περασμένο Φεβρουάριο ανέπτυξε «οικολογική» συνεργασία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, οι κόκκινοι ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία στην προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα τροφίμων στο Άνφιλντ και γενικά στην πόλη, με παράλληλη ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης φιλάθλων και κατοίκων. Ετσι οι κόκκινοι αποφάσισαν να γίνουν… πράσινοι και με σύνθημα Reds Go Green υιοθέτησαν τις καινοτόμες λύσεις της Iugis για την ανακύκλωση τροφίμων, ώστε να γίνουν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Στο Άνφιλντ υπάρχουν ειδικά δοχεία απόθεσης των τροφίμων που διαλύονται με χρηση μεκροοργανισμών και οξυγόνου ώστε να παραχθεί από αυτά νερό.

Ο Μπίλι Χόγκαν, γενικός διευθυντής της Λίβερπουλ, είχε υπογράψει την σχετική συμφωνία με τον Μπιλ Πάππας, στην προσπάθεια η Λίβερπουλ να γίνει σύλλογος πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Για την συμφωνία εκείνη ο Μπιλ Πάππας ως CEO της Iugis είχε πει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συνεργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο με την Λίβερπουλ. Στόχος μας είναι να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πως γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων και συνεργαζόμενοι με έναν τόσο κορυφαίο εταίρο στην Ευρώπη και την Αυστραλία, μας επιτρέπει να υπογραμμίσουμε την καινοτόμο τεχνολογία μας που σήμερα είναι διαθέσιμη για να μειώσουμε δραματικά τα αποτυπώματα των βιομηχανικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάππας και δεξιά ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβπερπουλ Μπίλι Χόγκαν.

Πηγή: thrakisports.gr