Σάλος με πτήση της TUI από Ζάκυνθο προς Ουαλία: Τουλάχιστον 16 κρούσματα, όλοι σε καραντίνα

FILE PHOTO: An Aeroflot Boeing 777-300ER aircraft lands on a runway at Sheremetyevo International Airport outside Moscow, Russia, July 7, 2015. REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo
Print Friendly, PDF & Email

Σάλος έχει προκληθεί με την πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία, στην οποία φαίνεται ότι κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε. Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό -μέχρι στιγμής- 16 επιβάτες, ενώ όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτή έχουν μπει σε καραντίνα.

Οι 193 επιβαίνοντες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο στην Ουαλία την προηγούμενη εβδομάδα, στις 25 Αυγούστου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα για τον κορωνοϊό. 16 επιβαίνοντες έχουν ήδη βρεθεί θετικοί. Πρόκειται για άτομα τα οποία μολύνθηκαν από τρεις διαφορετικές εστίες.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες επιβαινόντων ότι κάποιοι από τους επιβάτες, με την ανοχή του πληρώματος, είχαν βγάλει τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιφέρονταν μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου και συνομιλούσαν με τους υπολοίπους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις πτήσεις της TUI Airways, ωστόσο η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, δήλωσε στο BBC ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε στην εν λόγω πτήση και κατηγόρησε την αεροπορική ότι το «ανίκανο πλήρωμά της» δεν επέβαλε τους κανόνες.

Η TUI επιβεβαίωσε στο Mirror.co.uk ότι ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς της Στέφανι Γουίτφιλντ.

Εκείνη και ο σύζυγός της αποφάσισαν να απομονωθούν για 14 ημέρες, ενώ ήταν ακόμα σοκαρισμένοι έπειτα από αυτό που είδαν.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο πλαϊνός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του έκανε παρατήρηση, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανούνταν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, όλοι έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», είπε η Γουίτφιλντ.

Και συνέχισε: «Πολλοί επιβάτες δεν ήξεραν πώς να φορούν σωστά τις μάσκες ή φαίνονταν να αγνοούν πραγματικά τους κανόνες. Πολλοί άνθρωποι φορούσαν τις μάσκες κάτω από τις μύτες τους ή ακόμα και στο σαγόνι τους. Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς να φορούν τις μάσκες τους».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή