Σάββας: ”Είχαν έτοιμους τους πίνακες διαιτητών το 2012, πουλούσαν εκδούλευση σε Ενώσεις”

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την κατάθεση του Τάκη Φύσσα, ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρέθηκε ως μάρτυρας ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της επονομαζόμενης ”Συμμορίας”

Αναλυτικά όσα κατέθεσε:

«Τους πίνακες τους είχαν έτοιμους και δεν ήθελαν να το ξέρω. Με κάποιους διαιτητές συμφωνούσα. Οι πίνακες βγήκαν από τον Δούρο και τον Μπριάκο, έπρεπε να βγουν από τρεις. Υπάρχει επιστολή από τον Βασάρα ότι δεν συμμετείχε στην κουβέντα και τη λήψη της απόφασης, μετά έκανε κωλοτούμπα και είπε άλλα.

Ήταν μια ομάδα από Κουρίδη, Παπακωνσταντίνου, Σταθόπουλο που είχαν τον έλεγχο του χώρου. Δεν ξέρω αν πουλούσαν εκδούλευση σε προέδρους ΠΑΕ. Σε προέδρους Ενώσεων ναι. Δεν ήθελα να γίνουν οι αξιολογήσεις πριν από τις εκλογές για να μην τις επηρεάσουν, με τους διαιτητές δεν είχα πρόβλημα. Μπορεί να τους επέλεγα και γω. Ήμουν πρόεδρος Ένωσης και έχω υποστεί τα πάνδεινα από αυτή την ομάδα.

Κάποια στιγμή τελείωσαν αυτοί και είχαν το κουμάντο άλλοι. Αφού μου έκαναν εμένα τη ζωή μαύρη, σαν Ένωση και σαν πρόσωπο μετά έφυγαν…

Δεν έχω να πω τίποτα για τον κύριο Μαρινάκη. Από την εμπειρία που έχω, οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη αλλά δεν μπορώ να πω αν είχαν σκοπιμότητα. Οι αλλαγές στους πίνακες δεν συνέβαλαν στην αλλοίωση αποτελέσματος κάποιου αγώνα.  Αν οι αξιολογήσεις γινόντουσαν στην ώρα τους, μπορεί να τους επέλεγα κι εγώ.

Στη συνάντηση στο Hilton δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο που να μπορώ να πω για τον Μαρινάκη. Είχε συγκεκριμένα παράπονα για τον Πιλάβιο, για την προεδρία του, κάποια παράπονα, δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι παράπονα. Διοικητικής φύσεως. Είχε κάποια παράπονα, μας είπε “αν πρέπει να παραιτηθεί” και μεις είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Όλοι ξέραμε ότι δεν μπορεί να φύγει ο πρόεδρος. Όλοι το είπαμε, όσοι ήμασταν εκεί.

Δεν πήραμε καμιά απόφαση, μια κουβέντα έγινε. Την περισσότερη ώρα τη κουβέντας εγώ παρακολουθούσα μια συνέντευξη που έδινε ο Πιλάβιος εκείνη την ώρα. Όταν γίνονται συνωμοτικές συναντήσεις γίνονται στα υπόγεια, όχι στο Hilton φάτσα κάρτα.

Ο Βασάρας δεν υπέγραψε τους πίνακες το καλοκαίρι του 2012. Έχω την επιστολή και κακώς δεν την έφερα μαζί μου που λέει ότι δεν συμμετείχε στην επιλογή.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο για αγώνες. Η συνάντηση δεν είχε κάτι συνομωσιολογικό. Το λέω καθαρά, ο Γιώργος Σαρρής ήταν το θύμα της ιστορίας, δεν είχε ιδέα από όλα αυτά και έκανε ότι του έλεγαν ο Κουριδης, ο Παπακωνσταντίνου και ο Σταθόπουλος. Ο Προύντζος ήταν αναπληρωματικό κομμάτι.

Υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν μπορώ να πω, έχω βαρεθει τα δικαστήρια. Ήμουν κατηγορούμενος, θέλετε να ξαναβρεθώ; Μπορώ να το ξαναπώ ότι ο Σαρρής ήταν το θύμα αυτής της ιστορίας και το πλήρωσε ακριβά.  Ο Σπάθας δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά.

Η άποψη μου για τον Ηλία Σπάθα ήταν αρίστη. Πολύ καλός διαιτητής. Εχω αρίστη εντύπωση για τον άνθρωπο και διαιτητή Σπάθα. Είμαι κατηγορηματικός.

Ο κύριος Σαρρής το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, είναι να βλέπει τους ασθενείς.

Ο Προύντζος ήταν αναπληρωματικό μέλος στην ομάδα. Αν χρειαζόταν…

Οι διαιτητές έπρεπε να είναι  μέσα στους πίνακες. Μπορεί όλοι αυτοί που αξιολογήθηκαν, αν γινόταν κανονικά η διαδικασία, να αξιολογούνταν».

Ο Βασάρας στην επιστολή λέει ότι δεν συμμετείχε στον καταρτισμό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή