“Σε όσα είπε στην επιστολή του ο Σκουλάς είχε απόλυτο δίκιο”

Print Friendly, PDF & Email

Του Ναούμ Μιντιούρη – 

Όταν έμαθα ότι ο Μανώλης Σκουλάς αποχωρεί από την Ελληνική διαιτησία, αιφνιδιάστηκα δυσάρεστα γιατί ήταν ένας κάλος διαιτητής με ήθος και καλό χαρακτήρα. Αγαπητός τόσο στους συναδέλφους, όσο και στους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες. Στις Σέρρες ήλθε  και μας τίμησε με την παρουσία του,  ήταν επιτυχημένος επιστήμων και κάλος οικογενειάρχης. Όπου έπαιξε δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και ποτέ δεν είπε δεν αρνήθηκε να εκτελέσει τα καθήκοντα του. Άλλωστε αγαπήθηκε και εδώ από όλους μας.

Τους λόγους που έφυγε από την Ελληνική διαιτησία δεν τους γνωρίζω, τους φαντάζομαι όμως και δεν είναι της στιγμής να τους αναλύσω γιατί τους έχω αναφέρει πολλές φορές παλαιότερα.

Δεν ακυρώνω τα πάντα από τον Κλάτεμπερκ  αλλά πολλές φορές άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί. Το ίδιο ισχύει και όταν αναλύει τις φάσεις έπειτα από κάθε αγωνιστική. Για την ίδια φάση  έχει διαφορετική άποψη και κάθε φορά την ερμηνεύει κατά το δοκούν. Αμφιλεγόμενος επίσης είναι και ο τρόπος μεταχείρισης των ελλήνων διαιτητών.

Στα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο Σκουλάς είχε απολυτό δίκιο. Και λίγα είπε για τον τρόπο που οι ιθύνοντες διοικούν το ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία με αποτέλεσμα να φέρουν την ξένη επιτροπεία  να μας «σώσει».

Γεγονός απαράδεκτο  για μια ευρωπαϊκή χώρα να μην μπορεί  να διαφεντεύει  τα του οίκου της. Όσο οι παράγοντες στοχοποιούν για όλα τα στραβά του ποδοσφαίρου τον εκάστοτε διαιτητή, τόσο θα χαμηλώνει το επίπεδο  του ποδοσφαίρου μας. Ίσως αυτά δεν τα άντεξε ο χαρακτήρας  του και τα βρόντηξε.

Φίλε Μανώλη θα μας λείψεις. Να έχεις υγεία και πάντα επιτυχίες  στην συνέχεια της  ζωής σου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή