“Στη Εισαγγελία Λάρισας ο αγώνας ΑΕΛ – Διαγόρας: Εξετάζεται η δυνητική συνενοχή της ομάδας της Ρόδου στη χειραγώγηση”!

Print Friendly, PDF & Email

 

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, για διερεύνηση ενδείξεων παράνομου στοιχηματισμού, στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΛ και του Διαγόρα Ρόδου (σ.σ. στις 17/6/2023), διαβιβάστηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας αναφορά Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία της Λάρισας”: Στην πολυσέλιδη αναφορά της UEFA περιγράφονται στιγμιότυπα του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (το πρώτο ημίχρονο έληξε 1 -0) με τη συμπεριφορά παιχτών του Διαγόρα, φάσεις στις οποίες σημειώθηκαν και τα υπόλοιπα 4 γκολ που διαμόρφωσαν και το τελικό σκορ.

Οι Διωκτικές Αρχές καλούνται να διερευνήσουν αν όντως πρόκειται για «ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη στοιχηματισμού πως η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα επηρεάστηκε σε αδικαιολόγητο βαθμό με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από παράνομο στοιχηματισμό».

Κατά την έκθεση του BFDS της UEFA, ο αγώνας θεωρείται «ύποπτος στοιχηματισμού», παραπέμποντας στο ότι «οι στοιχηματίες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο Διαγόρας Ρόδου θα ηττηθεί με τουλάχιστον τέσσερα γκολ, σε ένα παιχνίδι το οποίο στο σύνολό του θα περιλάμβανε τουλάχιστον πέντε γκολ».

Μάλιστα, ο αγώνας κρίνεται «ύποπτος σε υψηλό βαθμό ζωντανός (live) στοιχηματισμός για το ότι ο Διαγόρας Ρόδου θα ηττηθεί με τουλάχιστον τρία ή τέσσερα γκολ».

Οι Διωκτικές Αρχές θα κληθούν να εξετάσουν τις ενδείξεις που προκύπτουν από τους «στοιχηματικούς σχεδιασμούς» και ειδικότερα αν «ο Διαγόρας Ρόδου ήταν δυνητικά συνένοχος στη χειραγώγηση (νόθευση) του προγραμματισμένου αγώνα».

Στην αναφορά του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της UEFA περιλαμβάνονται πίνακες που δείχνουν την πορεία του στοιχηματισμού και τα στιγμιότυπα, εστιάζοντας κυρίως στο β’ ημίχρονο, όπου περιγράφεται η αγωνιστική συμπεριφορά παικτών του Διαγόρα Ρόδου όπως, μεταξύ άλλων, περί λάθους εκτίμησης της πορείας της μπάλας στην περιοχή του πέναλτι, για το δεύτερο γκολ στο 60ό λεπτό, το πέναλτι στο 83ο λεπτό, για το πέμπτο και τελευταίο γκολ σημειώθηκε στο 90ό λεπτό.” 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή