Συμφωνούν για εκλογές στην ΕΠΟ, παραμένουν οι εκκρεμότητες

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Ιωάννη Δρόσο είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι δύο πλευρές έδειξαν να συμφωνούν επί της αρχής για τα θέματα που διέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι, δηλαδή πράγματα που δεν έχουν γίνει και πρέπει να υλοποιηθούν για να διεξαχθούν εκλογές στην ΕΠΟ.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός θα πρέπει να φτιάξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις εκλογές, ενώ όσον αφορά την Ομοσπονδία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το νέο καταστατικό της και να ρυθμιστούν θέματα, όπως είναι η σύνθεση της ΓΣ, ο αριθμός των μελών του ΔΣ και το ποσοστό που θα απαιτείται για τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις.

Επί της ουσίας ήταν συνάντηση γνωριμίας. Ο Βασιλειάδης έκανε λόγο για συνταύτιση των απόψεων των δύο πλευρών, έδειξε διατεθειμένος να προβεί σε αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία, αλλά για να το κάνει θέλει να εξασφαλίσει ότι το ποδόσφαιρο δεν θα διολισθήσει όπως συνέβαινε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Ο Βασιλειάδης άκουσε τις θέσεις της ΕΠΟ για τις αλλαγές που ζητεί η FIFA. Θα υπάρξει και νέα συνάντηση μέχρι τις 18/5, που θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση στη FIFA.

Πάντως, παρότι και οι δύο πλευρές συνομολογούν στην τέλεση εκλογών στην ΕΠΟ, από τη συνάντηση ουδέν νεώτερον προέκυψε εκτός από μία κατ’ αρχήν συμφωνία.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε απόψε, Τρίτη 2/5/2017, τα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Ιωάννη Δρόσο.

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA, στις 31 Μαΐου 2017.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνάντηση του Υφυπουργού και του Προέδρου της ΠΔΕ με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here