Τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ ανακρίνουν διαδικτυακά τον Ηλία Ατματσίδη και τον Γιώργο Καλαϊτζή

Print Friendly, PDF & Email

Γνώρισαν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κάτω από διαφορετικές συνθήκες, διακρίθηκαν ως επαγγελματίες αθλητές και τώρα, που πλέον έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους, μοιράζονται εμπειρίες και συμβουλές από την καριέρα τους με τη νέα γενιά αθλητών.  Ο λόγος για τον Ηλία Ατματσίδη, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΚ, και τον Γιώργο Καλαϊτζή, πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή, δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης και νυν team manager της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, οι οποίοι στηρίζουν τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους από απόσταση, τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαδικτυακά τους δύο πρώην διεθνείς αθλητές και να τους απευθύνουν ερωτήματα, μέσω της πλατφόρμας Sports Academies Online.

Ηλίας Ατματσίδης: «Μεγαλώσαμε στις αλάνες, εκεί μάθαμε ποδόσφαιρο»

 

Απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών, ο Ηλίας Ατματσίδης κάνει αναδρομή στους κύριους σταθμούς της καριέρας του και αναφέρεται στα σημαντικά πλεονεκτήματα της αθλητικής εκπαίδευσης των σημερινών παιδιών, σημειώνοντας «εμείς μεγαλώσαμε στις αλάνες, εκεί μάθαμε ποδόσφαιρο». Δείτε το βίντεο:

Γιώργος Καλαϊτζής: «Ποτέ δεν ξέραμε τι να φάμε πριν το παιχνίδι ή μετά την προπόνηση»

 

Ο επαρκής προπονητικός εξοπλισμός και η σωστή διατροφική κατάρτιση είναι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι σημερινοί νέοι αθλητές, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζή.  «Ποτέ δεν ξέραμε τι να φάμε πριν από το παιχνίδι ή μετά την προπόνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, γυρνώντας πίσω το χρόνο. Δείτε το βίντεο:

Δίπλα σε 178 ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα 

 

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ και 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα. Τα 18.000 παιδιά των ακαδημιών, οι γονείς και οι προπονητές τους συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους από απόσταση, μέσω της πλατφόρμας Sports Academies Online, στην οποία είναι διαθέσιμο όλο το επιστημονικό και προπονητικό υλικό του προγράμματος. Σε μεγάλο μέρος του επιστημονικού υλικού έχει πρόσβαση και το ευρύ κοινό, μέσω της ιστοσελίδας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή