Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές και αναμονή 1,5 ώρας για rapid test

Print Friendly, PDF & Email

Ουρές εκατοντάδων μέτρων έχουν σχηματιστεί από το πρωί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από πολίτες που καταφθάνουν συνεχώς για να κάνουν δωρεάν rapid τεστ από κλιμάκια και Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η αναμονή σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ αγγίζει την μιάμιση ώρα. Πολίτες με πατίνια, ποδήλατα αλλά και πεζοί φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις καταφθάνουν συνεχώς στην Νέα Παραλία σχηματίζοντας όλο και μεγαλύτερες ουρές οι οποίες ξεκινούν από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι και το άγλαμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η σημερινή εικόνα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα γιατί θα γίνονται ράπιντ τεστ μέχρι τις 8 το βράδυ και θα είναι το πρόκριμα για το πως βαδίζει η Θεσσαλονίκη μας. Και αναμένουμε από την Πολιτική Προστασία να πάρει τα δέοντα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης του κορονοϊού» δήλωσε to αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκε το τρίπτυχο των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αποστάσεις, μάσκα και καθαριότητα. «Εφησύχασαν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα ότι είναι από τις ηλικίες μεταξύ 16 και 40». Αντίστοιχα τα κρούσματα στην παιδική ηλικία, στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μειώνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο αν τα μέτρα δεν αποδώσουν και απαιτηθεί «θα γίνει και γενικό lockdown. Εγώ εύχομαι και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να μην μείνει στο έλεος του lockdown. Χάσαμε τη ΔΕΘ που ήταν μια οικονομική ανάσα για την πόλη. Θα θέλαμε να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας». Σχολιάζοντας την ετοιμότητα των υποδομών στην πόλη ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, να εντοπίζονται και να περιορίζονται οι φωλιές των κρουσμάτων.

Υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 500 τεστ εκ των οποίων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αρκετά είναι θετικά. Τα 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τη διενέργεια των τεστ μέχρι τις 20:00. Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 10 λεπτά και ο πολίτης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή