Στις 4/7 η δίκη της κάρτας υγείας, παράσταση πολιτικής αγωγής και από το Δημόσιο

590
Print Friendly, PDF & Email

Για τις 04/07, επέτειο της κατάκτησης του EURO 2004 από την Εθνική, διεκόπη η δίκη για την «κάρτα υγείας» της ΕΠΟ.

Οπως είχε προαναγγείλει το SoccerPlus, ο δικηγόρος Μάχας, που εκπροσωπούσε την πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ της Ομοσπονδίας (Γκιρτζίκης, Μαζαράκης), ζήτησε διακοπή γιατί είχε άλλο δικαστήριο, ενώ δικηγόρος εκ των κατηγορούμενων της εταιρείας για την «κάρτα υγείας» ζήτησε αναβολή.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ (Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης) και μέλη προηγούμενων ΔΣ (Καλύβας, Προύντζος, Μαζαράκης κ.α.), ενώ απουσίασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η Ομοσπονδία παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, ζητώντας χρηματικά ποσά μεταξύ άλλων από τους Γκαγκάτση, Σιντώρη, Γκιρτζίκη, Πιλάβιο, Σαρρή, Προύντζο για ζημίωση της περιουσίας της ΕΠΟ, αλλά και της Ομοσπονδίας ως νομικού προσώπου.

Επίσης, παράσταση πολιτικής αγωγής έκανε και το ελληνικό Δημόσιο σε βάρος των κατηγορούμενων, ζητώντας τους 500 ευρώ.

Πριν την απόφαση για τη διακοπή, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι η δίκη δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν είναι παρόντες οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, ενώ κάποιοι που κατηγορούνται για κακούργημα δεν έχουν δικηγόρο.

Οι περισσότεροι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν είτε αναβολή της δίκης, που σημαίνει αλλαγή σύνθεσης της έδρας και πιθανόν πιο μακρινή ημερομηνία, είτε διακοπή, που σημαίνει έναρξη της δικής και συνέχισή της με την ίδια σύνθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here