Οι συγγενείς διαιτητών, οι αδικαιολόγητες κάρτες, το στοίχημα και τα ταμεία της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τις κάρτες που έδειξε ο διαιτητής στον αγώνα Κυπέλλου Πανιώνιος  – ΑΕΛ η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφήνει σαφή υποννούμενα για τον αριθμό των καρτών που βγαίνουν σε βάρος της και καταλήγει τονίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στο επόμενο ΔΣ της Super League.

“Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε στους κ. Κούγια και Ζαμάνη, οι οποίοι παρακολούθησαν μαζί το χθεσινό παιχνίδι, οι -σχεδόν όλες- αδικαιολόγητες 11 κίτρινες κάρτες που μοίρασαν στους ποδοσφαιριστές ο Τάσης και ο Γρατσάνης, ο πρώτος και ο τέταρτος διαιτητής του χθεσινού αγώνα κυπέλλου ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ – ΑΕΛ.

Ήταν τόσο μεγάλος ο προβληματισμός των κ. Κούγια και Ζαμάνη, που έφτασαν στο σημείο να εξετάζουν για το ενδεχόμενο γενικώς για το θέμα των αδικαιολογήτων αυτών καρτών που μοιράζουν ορισμένοι διαιτητές, κάποιοι διαιτητές, οι συγγενείς τους ή το περιβάλλον τους να παίζουν στοίχημα τις κάρτες.

Σημειωτέον ότι η ΑΕΛ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο δηλαδή σε 6 αγώνες μέχρι τώρα έχει δεχθεί 27 κίτρινες κάρτες και 2 κόκκινες.

Επίσης εκείνο που συζήτησαν οι δύο ηγέτες των ομάδων είναι μήπως έχει δοθεί ειδική εντολή να στους διαιτητές, ώστε να γεμίζουν τα ταμεία της ΕΠΟ, αφού η κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με διαφορετικό ποσό, η 1η με 40€, η 2η με 60€, η 3η με 100€ και να ξεπερνούν τις 5 κίτρινες κάρτες ανά αγώνα το πρόστιμο είναι 2.000€.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι τώρα έχει πληρώσει 5.000€ για κάθε διαιτησία και θα πληρώσει για τις μέχρι τώρα κάρτες το ποσό των 3.760€.

Έτσι η ΑΕΛ, η οποία πέρυσι έφτασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, αντί να εισπράξει 170.000€ μπόνους για την πορεία της, στο τέλος είχε και παθητικό 50.000€ από τιμωρίες, πρόστιμα, κάρτες και έξοδα διοργάνωσης στους εντός και έξοδα μετακίνησης στους εκτός έδρας αγώνες του Κυπέλλου.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα τεθεί στο πρώτο ΔΣ της Super League.”