Κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ και τριών από την ΑΕΚ!

Print Friendly, PDF & Email

Mε αφαίρεση έξι βαθμών κινδυνεύει λόγω υποτροπής ο ΠΑΟΚ, στον οποίο, όπως έγραψε από χθες το Soccerplus, ασκήθηκε από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου, για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Όμως και η ΑΕΚ που κλήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, εφόσον τιμωρηθεί και θεωρηθεί υπότροπη κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα εκδικάσει τις υποθέσεις την Πέμπτη 18/5/2017 και ώρα 16:00.

Το τμήμα της έκθεσης παρατηρητή αγώνα που ήταν επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ έκανε λόγο επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και μάλιστα ενώ οι αποστολές των ομάδων βρίσκονται στο γήπεδο ανέφερε τα εξής: «Στις 20:44 είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διαφόρων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτια από σπασμένα είδη υγιεινής, δηλαδή κομμάτια πορσελάνης. Κατά την περιήγησή μου περιμετρικά του γηπέδου, παρατήρησα και σπασμένη πόρτα μεταξύ των θυρών 101-102, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.».

Ωστόσο σε νεότερη έκθεση που έστειλε ο παρατηρητής αγώνα “αποενοχοποιεί” τον ΠΑΟΚ αναφέροντας ότι τα επεισόδια αυτά δεν έγιναν στις 20:44 αλλά περίπου στις 18:25, όταν δεν είχε φτάσει στο Πανθεσσαλικό η αποστολή του ΠΑΟΚ.

Αυτό θα είναι το βασικό όπλο των δύο ΠΑΕ αφού ο πειθαρχικός κώδικας ορίζει ως χρόνο που αντιστοιχεί σε επεισόδια «προ της έναρξης του αγώνα» από την άφιξη του πούλμαν της αποστολής έως την έναρξη του αγώνα ή σε άλλα άρθρο μία ώρα έως 15’ πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό θα αποτελέσει επιχείρημα της υπερασπιστικής γραμμής των δύο ΠΑΕ και θα κριθεί από τα δικαστικά όργανα.

Επομένως, αν κριθεί ότι η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν πριν φτάσουν οι αποστολές, δεν αποκλείεται οι ομάδες να αθωωθούν για τις βαρύτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες (διώκονται και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ) ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο (διώκεται μόνο ο ΠΑΟΚ) προβλέπει χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και θεωρηθεί υπότροπος λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στον περσινό αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών και επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Αλλά και η ΑΕΚ εφόσον τιμωρηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια» και είναι υπότροπη κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και με επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Επίσης οι δύο ομάδες κατηγορούνται για απρεπή συνθήματα, ρίψεις φωτοβολίδων, είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και μεμονωμένα επεισόδια στις κερκίδες.

Δίωξη και στον Μίχελς

Πειθαρχική δίωξη για υβριστική συμπεριφορά ασκήθηκε και στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λ. Μίχελς ο οποίος κινδυνεύει με πρόστιμο έως 12.000 ευρώ και έως πέντε μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή