Βασιλειάδης: Οι παράγοντες χρησιμοποιούν τους οπαδούς ως κομματικό στρατό

Print Friendly, PDF & Email

Κάποιοι παράγοντες χρησιμοποιούν τους οπαδούς ως κομματικό στρατό δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμός Γιώργος Βασιλειάδης και τόνισε ότι οι διοικήσεις των ομάδων με το νέο πλαίσιο θα έχουν πλέον την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα.

«Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Super League θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά» επισήμανε ο Γ. Βασιλειάδης.

«Η πολιτεία πρέπει να φτιάξει και φτιάχνει ένα πλαίσιο αρκετά σκληρό αλλά και σύγχρονο για να μπορεί να βοηθήσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο να προχωρήσει. Στα θέματα της βίας νομοθετήσαμε αρκετά αυστηρές διατάξεις που σκοπό έχουν να αποκλείσουν τους ταραξίες δια παντός από τα γήπεδα. Ευχή μας η δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για να μπορέσουμε να αποκόψουμε τους ταραξίες από τα γήπεδα» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Όπως είπε, αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι «δυστυχώς οι ίδιες οι ΠΑΕ και η ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένες να διαφυλάξουν το προϊόν. Δείχνουν σαν να μη θέλουν τον κανονικό φίλαθλο μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, με απόλυτη ευθύνη των ΠΑΕ η ευκαιρία να μπει κανονικός κόσμος και να είναι ένα πρόκριμα για την επόμενη χρονιά».

Ο Γ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση στα γήπεδα. Μέσα στο νέο πλαίσιο θα έχουν την απόλυτη ευθύνη οι διοικήσεις των ομάδων με πολύ σκληρές διατάξεις.

Αναφερόμενος στο VΑR, υπογράμμισε ότι όλα προχωράνε κανονικά, καθώς έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις. «Το VAR έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ώστε να διασφαλίσουμε την όσο δυνατή μεγαλύτερη καθαρότητα των πραγμάτων» κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Πηγή: avgi.gr