Γήπεδο για την Α.Σ.Α. στο χώρο του δήμου που έμεινε αναξιοποίητος από την ΕΠΣΚ

Print Friendly, PDF & Email

Του Θεοδόση Κατσάρα*

Τις τελευταίες ημέρες, έγινε ευρέως γνωστό ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο με διακριτικότητα, σοβαρότητα και προγραμματισμό, η Αναγέννηση κατέθεσε αίτηση στο Δήμο Καρδίτσας για την παραχώρηση έκτασης με την προοπτική χρηματοδότησης έργου για την ανέγερση αθλητικού κέντρου – γηπέδου!

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από την ώρα που οι “κιτρινόμαυροι” σε συνεργασία με την περιφέρεια ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες για την σύνταξη της μελέτης για την δημιουργία εξολοκλήρου ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο “Γιώργος Μπαζής” στο Σταυρό.

Ωστόσο επειδή κάτι τέτοιο εκεί θα έπεφτε πάνω σε πολεοδομικά ζητήματα και θα εισέρχονταν όλη η προσπάθεια σε μια χρονοβόρα διαδικασία, αποφασίστηκε να στραφεί το ενδιαφέρον σε χώρο μέσα στον ιστό της πόλης, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν στις διεκδικήσεις της Αναγέννησης και μετά την παραχώρηση της έκτασης στην κοινότητα Σταυρού.

Το “Γιώργος Μπαζής” είναι ήδη (με την προσωπική δουλειά ανθρώπων της ομάδας και όσων συνεισέφεραν ποικιλοτρόπως) ένας λειτουργικότατος χώρος που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των τμημάτων και θ’ αναβαθμίζεται συνεχώς αποτελώντας την προπονητική βάση του συλλόγου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ωστόσο παρουσιάζεται πλέον μια μεγάλη ευκαιρία με τα χρηματοδοτικά προγράμματα και την έτοιμη μελέτη για να γίνει εξ αρχής ένα καινούργιο αθλητικό κέντρο με την προοπτική μάλιστα γηπέδου εντός της Καρδίτσας!

Στον φυσικό χώρο δηλαδή του ιστορικότερου συλλόγου της περιοχής που είναι ο μόνος που δεν πήρε την έκταση που δικαιούται στην πόλη, παρότι αυτός χάρισε την περιουσία του για ν’ ανεγερθεί το Στάδιο το 1949!

Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι με τον κατάλληλο συντονισμό και πίεση θα υπάρξει χρηματοδότηση της περιφέρειας μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (το δικαιούται και με το παραπάνω η Καρδίτσα) και για αθλητικό έργο.

Οπότε είναι θέμα πλέον σοβαρής ενασχόλησης των αρμοδίων με το ζήτημα για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα μπορούν να προκύψουν όπως για παράδειγμα με τον χώρο που θα πρέπει να παραχωρηθεί.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι το γήπεδο που είχε παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του συμφωνητικού. (σ.σ. Διαβάστε την απάντηση “ταφόπλακα” από την ΕΠΟ για το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας).

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νέος Αγών που κυκλοφορεί στην Καρδίτσα

– Στη φωτογραφία που ακολουθεί η μελέτη που είναι έτοιμη και την έχει στα χέρια της από πέρσι η Αναγέννηση

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή