ΓΓΑ: "Ανυπόστατο το ρεπορτάζ για απόπειρα συνάντησης Αυγενάκη - Περέιρα"

Print Friendly, PDF & Email

Σε διάψευση σημερινού δημοσιεύματος το οποίο αναφέρει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού επιθυμεί να έχει συνάντηση με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα προχώρησε η Γ.Γ.Α με σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Live Sport” o νέος υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επιχείρησε να έρθει σε επαφή και με τον αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μέλο Περέιρα.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ, η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς ο Περέιρα λειτουργεί μόνο κατόπιν εντολών των αρχών που εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού:

Σε σημερινό της ρεπορτάζ, που αναπαράγεται ήδη από ιστοσελίδες, η εφημερίδα “Live Sport” καταγράφει υποτιθέμενη επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να έχει τετ α τετ με τον Μέλο Περέιρα και υποστηρίζεται, επιπλέον, ότι δεν δόθηκε “πράσινο φως” στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή από τις υπερκείμενες αρχές. Το ρεπορτάζ είναι παντελώς ανυπόστατο.

Ο κ. Αυγενάκης ουδέποτε επιχείρησε να μιλήσει ή να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον κ. Περέιρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ως γνωστόν, συνεργάζεται θεσμικά, στενότατα και επανειλλημένως με τις FIFA/UEFA και τους εγχώριους θεσμικούς παράγοντες για προβλήματα του ποδοσφαίρου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας (ασφάλεια στα γήπεδα, αντιμετώπιση της βίας, προσυνεννοημένοι αγώνες). Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσεται και η ήδη δημοσιοποιημένη, για αύριο, ευρεία σύσκεψη στο Υφυπουργείο με θέμα «Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στη σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA, των ΕΠΟ/ΚΕΔ, της συμβαλλόμενης εταιρίας εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, των 14 ΠΑΕ της Super League 1 καθώς και ο πρόεδρός της, της ΔΕΑΒ, της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι κ. Περέιρα και Μάριν της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ. Η ψευδής πληροφορία, λοιπόν, για αποτυχημένη απόπειρα συνάντησης με τον κ. Περέιρα, προφανώς διακινείται από όσους ενοχλούνται με τις έως τώρα επιτυχημένες πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις του κ. Αυγενάκη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καμία δημοσίευση για προβολή