Δύο πέναλτι υπέρ ΠΑΟ και δύο αποβολές παικτών της ΑΕΛ “έπνιξε” ο Κουτσιαύτης

Print Friendly, PDF & Email

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η διαιτητική ομάδα που διηύθυνε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο παιχνίδι που έκλεισε την 7η αγωνιστική της Super League, όπως επεσήμανε ο κριτής του Master Ref, Κώστας Ακρίδας, τονίζοντας πως με τις αποφάσεις τους, ο διαιτητής Κουτσιαύτης και ο βοηθός Καραβασίλης αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Αγώνας: Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-1, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

«Στο 10′ ορθά ο Κουτσιαύτης «κιτρινίζει» τον Ζίζιτς για παίξιμο της μπάλας με το χέρι.

Στο 18′ ο Ζίζιτς κρατάει παρατεταμένα μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μολέντο. Ο Κουτσιαύτης λανθασμένα δεν υποδεικνύει πέναλτι, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει και τον παίκτη της ΑΕΛ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 32′ είναι ορθή η κίτρινη κάρτα στον Λεοζίνιο για το χτύπημα στο πρόσωπο του Κουρμπέλη.

Σωστή επίσης στο 34′ η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Σιλά για φάουλ στον Ναζλίδη.

Στο 36′, στη διεκδίκηση του Ντέλετιτς με τον Χουλτ, ο παίκτης του Παναθηναϊκού πέφτει στο έδαφος, ωστόσο εδώ ο διαιτητής ενήργησε σωστά δείχνοντας παίζεται.

Στο 49′ ο Φατιόν παίρνει αγκαλιά τον Μολίνς και δεν τον αφήνει να διεκδικήσει την μπάλα. Σωστά υποδεικνύεται πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΛ. Το λάθος του Κουτσιαύτη ήταν ότι στις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων αντί να δείξει κίτρινη στον τερματοφύλακα Μπόζοβιτς που του έριξε την κάρτα από το χέρι, «κιτρίνισε» τελικά τον Ρέντζα.

Στο 60′ υπάρχει πέναλτι στο Μολέδο που του κάνει κεφαλοκλείδωμα ο αμυντικός της ΑΕΛ που θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη. Κακώς ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ.

Στο 66′ είναι σωστή η κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη.

Στο 77′ ορθή επίσης η δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Σιλά διότι έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα σηκώνοντας το πόδι ψηλά.

Στο 78′ ορθά κατακυρώνεται το γκολ του Περόνε, δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ καθώς ο επιθετικός της ΑΕΛ έρχεται από πίσω. Ο παίκτης που είναι οφσάιντ και είναι μπροστά στην κάμερα δεν επηρεάζει τη φάση.

Στο 84′ ο Κουτσιαύτης δεν έχει κανένα περιθώριο να μην αποβάλει τον Αλτμαν με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς ο Ισραηλινός κλώτσησε στο κεφάλι τον Ντέλετιτς, που ήταν πεσμένος. Πρόκειται για απαράδεκτη, αντιεπαγγελματική ενέργεια. Ποδοσφαιριστές με τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν θα πρέπει να ξαναπαίζουν μπάλα.

Στο 87′ υπήρξε ένταση μεταξύ του Χουλτ και του Ντέλετιτς. Ο παίκτης της ΑΕΛ έχει κλωτσήσει από πίσω τον μπακ του Παναθηναϊκού. Θα έπρεπε να είχε αποβληθεί. Ο Κουτσιαύτης λανθασμένα του έδωσε μόνο κίτρινη κάρτα. Από την άλλη ορθά «κιτρίνισε» τον Χουλτ για την αντίδρασή του.

Στο 90′ το γκολ του Περόνε έπρεπε να μετρήσει, δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ. Ο συγκεκριμένος βοηθός (σ.σ. Καραβασίλης) πρέπει να πάει στο σπίτι του. Δεν γίνεται να παίζουν τέτοιοι βοηθοί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο 93′ τέλος, το γκολ του Παναθηναϊκό είναι καθαρό, δεν υπάρχει οφσάιντ.

Συμπερασματικά, αποδείχθηκε πως η διαιτητική ομάδα που ορίστηκε στη Λεωφόρο είναι άπειρη και δεν γίνεται η ΚΕΔ να στέλνει τέτοιους σε διαιτητές σε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Ο Κουτσιαύτης ήταν τρακαρισμένος, δεν είχε καθόλου καλή ψυχολογία, πραγματικά ήταν εκτός παιχνιδιού, όντας μέτριος τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο όσο και στην εφαρμογή των κανονισμών».

Βαθμολογία: 7,50

Δείτε τις φάσεις του αγώνα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή