Ενσταση Βόλου κατά Δόξας για αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι στον ΚΑΠ

Print Friendly, PDF & Email

Η Δόξα Δράμας κέρδισε τον Βόλο 2-1 για το πρωτάθλημα της Football League, όμως οι Θεσσαλοί κατέθεσαν ένσταση και διεκδικούν τους βαθμούς της νίκης στα χαρτιά.

Ισχυρίζονται στην ένστασή τους πως ο γιατρός που δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα είναι ο γιατρός της Δόξας, γεγονός το οποίο βάσει ΚΑΠ απαγορεύεται και επισύρει ποινές. Στο άρθρο 16-2β του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρονται τα εξής:

«Σε όλους τους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, µε ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται µε υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδα, η οποία χάνει τον αγώνα τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο.

Ειδικά για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ο γιατρός του αγώνα θα ορίζεται από την διοργανώτρια επί τη βάσει λίστας που θα συντάσσεται µε ευθύνη της τελευταίας προ της έναρξης του πρωταθλήματος και η οποία θα δύναται να συμπληρώνεται και τροποποιείται κατά την διάρκεια αυτού. Το αυτό δύναται να συμβεί και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας, εφόσον προβλεφθεί στην προκήρυξή της».

Μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Δόξας, αλλά γίνεται λόγος για εκπρόθεσμη ένσταση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή