Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για θέματα του αθλητισμού

Μητσοτάκης - Αυγενάκης στη Βουλή
Print Friendly, PDF & Email

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα θέματα του Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε από τις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Στα θέματα της ατζέντας συμπεριλήφθηκαν ο νέος αθλητικός νόμος, ο ΕΣΚΑΝ, το ΟΑΚΑ και θέματα επαγγελματικού αθλητισμού, στο οποίο εντάσσεται και το ποδόσφαιρο.

Η σύσκεψη θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη διότι από αυτήν αναμένεται να προκύψουν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ και των τηλεοπτικών συμβολαίων που έχει με τις πέντε ΠΑΕ (Αρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Λαμία) της Super League 1 αλλά και με το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ως γνωστόν η ΕΡΤ έχει προτείνει μείωση αποδοχών κατά 45% και 60% αντίστοιχα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό ούτε από τις πέντε ΠΑΕ της Super League 1, ούτε από τη Super League 2.

Πέρα από τα τηλεοπτικά, πιθανότατα συζητήθηκαν και οι αλλαγές στους κανονισμούς της ΕΠΟ, που αφορούν τις ποινές για τη βία, όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να διαφωνεί με την κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια οπαδών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή