Ο Λαγούδης αντίπαλος του Παπαχρήστου στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Τάσος Παπαχρήστου, θα έχει αντίπαλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ενωσης, του οποίου επικεφαλής είναι ο Γιώργος Λαγούδης.

Αναλυτικά οι θέσεις της παράταξης «Αιτωλοακαρνανική Ποδοσφαιρική Αναγέννηση»:

 1. Αλλαγή καταστατικού της ΕΠΣΑ.

Πιστεύουμε ότι η λειτουργία και πολύ περισσότερο η διοίκηση  της Ένωσης οφείλει να είναι ανοιχτή, διάφανη και αντιπροσωπευτική εκπροσωπώντας όλες τις τάσεις που υπάρχουν. Θέλουμε  στο Δ.Σ  να μετέχουν  όλες οι παρατάξεις που θα παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Έτσι θα εφαρμόσουμε το σύστημα της απλής αναλογικής ώστε  να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να ακούγονται όλες οι φωνές.  Το καταστατικό της Ένωσης δεν αποτελεί κρατικό μυστικό. Πρέπει να  το γνωρίζουν  όλοι. Θα αναρτηθεί στο site της Ένωσης

 1. Ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ  θα είναι ανοιχτές για τα Μ.Μ.Ε , αλλά και για τους παράγοντες των σωματείων που θα ήθελαν να βάλουν οποιοδήποτε  ζήτημα.  Θέλουμε  τα σωματεία να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας . Στα πλαίσια του ανοίγματος της Ένωσης σε όλο το νόμο οι συνεδριάσεις θα γίνονται σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ναυπακτο και Αμφιλοχία.  Οι αποφάσεις του Δ.Σ θα ανακοινώνονται στο site της Ένωσης.

 1. Ανασυγκρότηση των πρωταθλημάτων

Με βασικό στόχο τον περιορισμό των εξόδων των ομάδων , αλλά και την δημιουργία ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων θα διαμορφώσουμε διαφορετικά τα πρωταθλήματα.     Δεν νοείται πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας με ομάδες που αποχωρούν πριν ξεκινήσει και με ομάδες που δεν ολοκληρώνουν τους αγώνες. Αυτό δυστυχώς αποτελεί μόνιμα φαινόμενο  τα τελευταία χρόνια στο  κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΠΣ. Η δομή των πρωταθλημάτων θα είναι  διαφορετική.

Πρόθεση μας είναι η αναβάθμιση   των Πρωταθλημάτων δίνοντας περισσότερα κίνητρα μειώνοντας ταυτόχρονα και τις μετακινήσεις .  Οι  προκηρύξεις των πρωταθλημάτων θα βγαίνουν αφού ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των ομάδων.

 1. Αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου

Αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου με την στήριξη χορηγών , προβολής της όλης διοργάνωσης με κορυφαία τον τελικό ο οποίος θα γίνεται σε όλες τις πόλεις της έδρας των Δήμων και καθιέρωση του αγώνα Σουπερ Καπ  στο γήπεδο του Παναιτωλικού με την παρουσία σχολείων , φορέων ακαδημιών και σωματείων μας.

 1. Χορηγικό πρόγραμμα.

Βασικός μας στόχος είναι να βρεθούν ισχυροί  χορηγοί οι οποίοι θα είναι και οι <<ανάδοχοι>>  των πρωταθλημάτων δίνοντας   την επωνυμία τους σε αυτά.  Θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο λαχειοφόροι κάθε σεζόν όπου με  έξοδα της Ένωσης θα βγαίνουν σε κλήρωση σημαντικά δώρα και τα σωματεία θα πωλούν  τους λαχνούς προς όφελος του

6.Πρωταθλήματα υποδομών.  Πλήρη αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής  (παίδων, προπαίδων, juniors. Projuniors.)Τα τμήματα υποδομών είναι  το κύτταρο και το αύριο κάθε ομάδας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η υποχρέωση των ομάδων της Α΄ κατηγορίας να διατηρούν τουλάχιστον  ένα τμήμα υποδομής.

Δεσμευόμαστε ότι η Ε.Π.Σ.Α μετά από χορηγία από  τον 1ο χρόνο θα καλύπτει το 50% του εξοδολογίου της διαιτησίας των πρωταθλημάτων αυτών.   Στόχος μας από τον 2ο  χρόνο η πλήρης κάλυψη του εξοδολογίου διαιτησίας στα πρωταθλήματα από την διοργανώτρια.

 1. Μεικτές ομάδες της Ένωσης.

Αποτελεί για μας  ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε μπροστά μας.

Θα αναδιαρθρώσουμε πλήρως τις μεικτές ομάδες και θα είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και όχι περιστασιακά της προσπάθειας που θα καταβάλλεται. Υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστό χορηγικό πρόγραμμα των μεικτών ομάδων καθώς και συμμέτοχη  σε τουρνουά των αντίστοιχων ηλικιών . Επίσης θα  υπάρχει οργανωμένη και όχι μεμονωμένη μετακίνηση των παιδιών στις προπονήσεις. Σεβασμός στον θεσμό. Οι μεικτές ομάδες είναι οι μικρές εθνικές του νομού μας.

 1. Συνεργασία με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με την συνεργασία των προϊσταμένων εκπαίδευσης και των σχολείων θα προβούμε σε δράσεις για την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 1. Διοργάνωση Διεθνών ποδοσφαιρικών Τουρνουά.

Σε συνεργασία με τον Παναιτωλικό , την ΕΠΟ και των σωματείων θα διοργανώνονται διεθνή τουρνουά σε νεαρές ηλικίες που θα αγωνίζονται σε όλα τα γήπεδα του νομού μας και θα γνωρίζουν τον τόπο μας , την ιστορία μας και  θα στηρίζουν την τοπική μας οικονομία.

 1. Βία στα γήπεδα.

Με την συνεργασία των σωματείων μας , του υπουργείου Αθλητισμού- Πολιτισμού, της ΕΠΟ θα δουλέψουμε  για τους τρόπους πρόληψης για ασφαλείας των αγώνων   χωρίς ακρότητες.

 1. Παρεμβάσεις για όφελος των ομάδων.

Με την συγκατάθεση όσων σωματείων επιθυμούν  η διοίκηση της ΕΠΣΑ θα μπορέσει να διαπραγματευτεί υπηρεσίες και προϊόντα  (μεταφορές με λεωφορεία , αθλητικό υλικό)  σε καλύτερη τιμή  φυσικά προς όφελος των σωματείων που θα δώσουν την συγκατάθεση τους

 1. Ανακαίνιση του Ενωσιακού γηπέδου << Θ. Πασσιόπουλος >>

Κάθε άλλο παρά τιμά την εικόνα της Ένωσης η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ενωσιακό γήπεδο. Μέλημα μας είναι η βελτίωση των συνθηκών που οι νέοι ποδοσφαιριστές μας σήμερα αγωνίζονται , με την συνεργασία της  Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Μεσολογγίου.

 1. Αγορά έκτασης για κατασκευή γηπέδων για τις ανάγκες των μεικτών ομάδων

Προτεραιότητα μας είναι η εξεύρεση και μίσθωση χώρου 20-25 στρεμμάτων με οψιόν αγοράς για την κατασκευή γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα για τις ανάγκες των μεικτών ομάδων του νομού μας με την στήριξη της ΕΠΟ και της Αυτοδιοίκησης.

14.Ταμείο αλληλοβοήθειας ποδοσφαιριστών. Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και θα ισχύσει με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Τα χρήματα θα διατίθεται σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών  ποδοσφαιριστών της Ένωσης μας . Θα συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή και εκπροσώπων των σωματείων μας για την διαχείριση του ταμείου

 1. Σύσταση επιτροπής ειδικών μορφών ποδοσφαίρου

Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ,σάλας και ποδοσφαίρου άμμου

 1. Σύσταση επιτροπής παλαιμάχων ποδοσφαιριστών

Η σύσταση της επιτροπής θα έχει ως σκοπό την συστράτευση όλων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για την προώθηση του ποδοσφαίρου με κοινωνικές δράσεις.

 1. Προληπτικός έλεγχος όλων των αθλητών

Συνεργασία της υγειονομικής επιτροπής με τα νοσοκομεία Αγρινίου , Μεσολογγίου , Ιατρικού Συλλόγου, Συλλόγου νοσηλευτών για τον προληπτικό έλεγχο όλων των αθλητών

 1. Συνεργασία με τον σύνδεσμο προπονητών .

Πολύπλευρη συνεργασία με τον σύνδεσμο προπονητών  γιατί το σωστό ποδόσφαιρο μαθαίνετε μόνο από τους πιστοποιημένους προπονητές –παιδαγωγούς που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος

 1. Συνεργασία με ΤΕΔ (Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας), ΚΕΔ (Κεντρική, Επιτροπή, Διαιτησίας) .

Οι διαιτητές αποτελούν το πλέον νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Στόχος μας η απόλυτη αξιοκρατία . Θέλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.  Συνεχείς ενημερώσεις προς  τις ομάδες σχετικά με τα όσα καθημερινά αλλάζουν  στους κανονισμούς διαιτησίας. Αναβάθμιση της σχολής διαιτησίας και προσπάθειες για ανεύρεση νέων διαιτητών με χαρακτηριστικά που δεν αμφισβητούνται.

Συνεργασία με τον Τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών για την συνεχή αναβάθμιση της διαιτησίας καθώς και με την Κ.Ε.Δ/ Ε.Π.Ο.

 1. Νομιμοποίηση των γηπέδων στους Δήμους

Σε συνεργασία με τους Δήμους   θα γίνει  προσπάθεια να αδειοδοτηθούν όλα τα γήπεδα που ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια καθώς  οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα πλέον να   εκδίδουν άδεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στην αρμοδιότητα τους.

 1. Καταγραφή της ιστορίας της Ένωσης.

Σε συνεργασία με τις ομάδες θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε σε βιβλίο   την ιστορία της ΕΠΣΑ από την ίδρυση της μέχρι σήμερα  με τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε χρονιάς.

Την έκδοση του θα αναλάβει η Ένωση και τα έσοδα θα μοιραστούν στα σωματεία.

 1. Δημιουργία αθλητικού ποδοσφαιρικού μουσείου.

Στο Ενωσιακό γήπεδο θα δημιουργηθεί αίθουσα που θα φιλοξενεί το μουσείο του ποδοσφαίρου του τόπου μας με εκθέματα των σωματείων και της Ένωσης. Σκοπός  είναι η επίσκεψη σχολείων , ακαδημιών και προσωπικοτήτων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 1. Σχέση Ένωσης με την διοίκηση της Ε.Π.Ο.

Με στόχο το μεγαλύτερο όφελος των ομάδων μας θα επιδιώξουμε τις καλύτερες σχέσεις με την διοίκηση της ΕΠΟ. Σε κρισιμότερα  θέματα που αφορούν υπερψήφιση ή καταψήφιση απολογισμού της ομοσπονδίας ,αλλά και θέματα εκλογικής διαδικασίας την στάση της ΕΠΣΑ θα την καθορίζει  η Γ.Σ  που θα συγκαλείται για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή