Πέτσας: "Μας ενδιαφέρει η άμεση εμπλοκή του Κλαρκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Print Friendly, PDF & Email

Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα πρόσφατα ταξίδια του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην έδρα της UEFA και FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά

«Κάναμε μία κίνηση πολιτική, όχι αθλητική, για να ξεπεράσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Είχαμε δύο επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA. Έχουμε από τα δύο αυτά ταξίδια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μια καλή μαγιά. Στις 25 του μηνός αναμένεται εδώ ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA – FIFA – Κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές Αρχές, να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Για τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προέδρου της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ είπε: «Σίγουρα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η άμεση εμπλοκή – και αυτό είναι πολύ θετικό που βγήκε από τα ταξίδια του κ. Γεραπετρίτη – του κ. Γκρεγκ Κλαρκ. Είναι ο πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι αντιπρόεδρος της FIFA, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουμε πάρα πολύ στις βέλτιστες πρακτικές, που οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο Grexit: «Παραμένει στο τραπέζι και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο, η UEFA και η FIFA έρχονται να δουλέψουν μαζί με την ελληνική Κυβέρνηση. Τις πρώτες ώρες λεγόταν ότι λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου θα μας έκλεινε την πόρτα η UEFA και η FIFA. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος και όλοι μαζί θα βάλουμε λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε».

Για τη διαγραφή του Ζαγοράκη: «Ανεξάρτητα από ποιο κόμμα εκλέγεται κάποιος, όταν εκπροσωπείς τον πολίτη, πρέπει να εκφράζεις τα συμφέροντα όλων. Εμφανίστηκε ο κύριος Ζαγοράκης να εκφράζει τα οπαδικά συμφέροντα κόντρα στα εθνικά και αυτή ήταν η απόφαση που πήρε ο Πρωθυπουργός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here