Το ιστορικό της υπόθεσης των τηλεοπτικών του Κυπέλλου το 2014 - 2015

Print Friendly, PDF & Email

Το βούλευμα της παραμπομπής σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος έστειλε χθες στην ΕΠΟ και στη Super League 1 o γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ι. Συναδινός, ζητώντας από τα ΔΣ των δύο φορέων να προχωρήσουν σε διαπιστωτική πράξη έκπτωσης όσων εμπίπτουν κωλύματα του νόμου.

Με το θέμα όσον αφορά το διευθύνοντα σύμβουλό της θα ασχοληθεί η Super League 1 στο ΔΣ της επόμενης Τετάρτης.

Κατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση, που αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου την περίοδο 2004-2005, είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κ.κ. Γκαγκάτσης και Γκιρτζίκης και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ Οικονομίδης, Σιντόρης, Χατζηαποστόλου και Σ.Παπαδόπουλος δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απιστίας για υπόθεση

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου για δύο αγωνιστικές περιόδους (2004-2005, 2005-2006) και πήρε προσφορές από όσους ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Τελικά ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, καθώς καμία προσφορά δεν ήταν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Οι εταιρίες που είχαν καταθέσει προτάσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν, με μία νέα εταιρεία να παίρνει τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τη σεζόν 2004-2005 έναντι 1.1 εκατ. ευρώ, ποσού μικρότερου από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Στη συνέχεια η εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα τα πούλησε στην ΕΡΤ βγάζοντας κέρδος 300.000 ευρώ, με τη δημόσια τηλεόραση να βγαίνει επίσης κερδισμένη, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει για τις δύο χρονιές ήταν 6,1 εκατ. ευρώ.

Για το λόγο τα μέλη της τότε διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για απιστία, καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here