Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των διαιτητών επειδή οι ΠΑΕ έχουν πρόβλημα!

Print Friendly, PDF & Email

Σε αντίθεση με τη Super League που χρωστάει χρήματα στους διαιτητές από τους αγώνες του περσινού πρωταθλήματος και από όλους τους αγώνες του φετινού, η κατά πολύ ασθενέστερη οικονομικά Footbαll League δεν χρωστάει στους διαιτητές ούτε ένα ευρώ.

Και ξέρετε γιατί;

Διότι μέχρι πέρυσι στο πρωτάθλημα της Football League οι διαιτητές έπρεπε να εξοφλούνται από την γηπεδούχο ΠΑΕ πριν την έναρξη του αγώνα και αν αυτό δεν γινόταν είχαν δικαίωμα από τον κανονισμό να μην αρχίσουν τον αγώνα, ο οποίος θα κατακυρωνόταν στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Αυτή η πρόβλεψη – υποχρέωση δεν ίσχυε για τη Super League και συνετέλεσε στη δημιουργία του χρέους προς τους διαιτητές.

Αντί λοιπόν η Super League να ακολουθήσει από φέτος το παράδειγμα της Football League και η ΕΠΟ ως “νομοθετική εξουσία” να περάσει τη σχετική πρόβλεψη στον κανονισμό, έγινε ακριβώς το αντίθετο!

Με απόφαση της ΕΠΟ, που “ελήφθη με γνώμονα τη διευκόλυνση της Football League, ώστε να διεξαγάγει τους αγώνες του πρωταθλήματος της, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν”, οι αποζημιώσεις στους διαιτητές της Football League θα δίνονται ανά δίμηνο.

Μακάρι η συμφωνία ΕΠΟ – Football League να τηρηθεί.

Αν όχι η ηγεσία της ΕΠΟ θα φέρει την ευθύνη για την επέκταση της ανωμαλίας που υπάρχει ήδη με τους διαιτητές της Super League και σε αυτούς της Football League.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ  

“Μετά από αίτημα της Football League η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διά του προέδρου της Ευάγγελου Γραμμένου ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της F.L. Λεωνίδα Λεουτσάκο διευθετώντας το χρόνιο αίτημα της ένωσης αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές για τους αγώνες του πρωταθλήματος της Football League 2017-2018.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των κυρίων Γραμμένου και Λεουτσάκου, εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί και το σχετικό συμφωνητικό: Η Football League θα αποδίδει ανά δίμηνο τις αποζημιώσεις στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές. Ήδη για τη συμφωνία αυτή έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνη και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Η απόφαση αυτή εκ μέρους της Ομοσπονδίας ελήφθη με γνώμονα τη διευκόλυνση της Football League, ώστε να διεξαγάγει τους αγώνες του πρωταθλήματός της, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή