Ανακοίνωση υπέρ της ΕΠΣΚ από την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ για την ομάδα προσφύγων

Print Friendly, PDF & Email

«Αξιέπαινη» χαρακτήρισε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας την απόφαση της τοπικής Ενωσης να δημιουργήσει ομάδα προσφύγων, η οποία θα συμμετέχει σε φιλικούς αγώνες.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Αξιέπαινη η κίνηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας-μήνυμα ελπίδας κι ανεκτικότητας-η αποδοχή του αιτήματος του Δ.Ο.Μ.  και των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της πόλης μας, για τη δημιουργία ομάδας η οποία θα συμμετέχει επίσημα σε φιλικούς αγώνες.

Ένα θετικό εγχείρημα ανακούφισης των προσφύγων από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της αβεβαιότητας που τους ταλανίζουν, αλλά και μια θετική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τους.

Η επαφή εξαλείφει την άγνοια και την ξενοφοβία. Ο αθλητισμός ενώνει  ανθρώπους και λαούς. Η αλληλεγγύη προάγει την κοινωνική ειρήνη και πολιτισμό. Ακόμα και οι λίγες φωνές αντίδρασης όχι μόνο  σιγούν μέσα από την επαφή, αλλά ενδεχόμενα, όπως συνήθως γίνεται, μετατρέπονται σε εστίες στήριξης κι αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε την  απόφαση της ΕΠΣ Καβάλας και θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο σ’ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια, ευελπιστούμε δε, να γίνει πηγή έμπνευσης και για ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλους τοπικούς φορείς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή