“Απίστευτες καταστάσεις και αντιδημοκρατική συμπεριφορά στην ΕΠΣ Καρδίτσας”

Print Friendly, PDF & Email

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανά την Ελλάδα, όπως γνωρίζει ο καθένας μας λίγο-πολύ, νοσεί σε βαθμό που απαιτείται… «ευθανασία» στο ύπαρχον σύστημα που διαχειρίζεται τις τύχες του.

Έχουμε αναφερθεί αηό αυτήν τη στήλη σε πολλές παρόμοιες καταστάσεις διάφορων τοπικών Ενώσεων, καμία όμως δεν θα υπερβεί την έκπληξη και την απίστευτη κατάσταση που υπάρχει στην ΕΠΣ Καρδίτσας.

Αλλη μία ‘Ενωση που βιώνει μία αντιδημοκρατική συμπεριφορά, από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να ηγηθούν. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν στη βάση του ποδοσφαίρου και πόσο καταστροφικά αποτελέσματα θα έχει σε περίπτωση που καταστρατηγηθούν όλες οι αξίες εκείνες που ορίζουν το μέλλον του αθλήματος.

Στην περίπτωσή μας όσα συμβαίνουν στην Καρδίτσα προκαλούν εντυπώσεις και ερωτήματα σχετικά με το αν η ΕΠΟ θέλει να ενδιαφερθεί πραγματικά με το ποδόσφαιρο και όχι με τα τερτίπια των επιχειρηματιών…

ΕΝΑ από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη Ένωση είναι αυτό της πλαστοπροσωπίας! Οι ομάδες καταφεύγουν σε τέτοιες «πρακτικές» για λόγους ενδυνάμωσης του ράστερ τους, αλλά και για να καταφέρουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Το εντυπωσιακό είναι πως το γεγονός αυτό είναι γνωστό σε όλους. Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά κανείε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, κι αυτό διότι το καθεστώς της Ένωσης όσον αφορά τις ενστάσεις εφαρμόζει παράλογες πρακτικές.

Και εξηγούμαστε: για να καταθέσει μία ομάδα ένσταση για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να καταβάλει το πόσο των 500 (!) ευρώ στην αρμόδια επιτροπή της ‘Ενωσης.

Για να αντιληφθείτε τη διαφορά, στην ΕΠΣ Αθηνών το πόσο δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ…
Και στην περίπτωση μάλιστα που η ομάδα καταφέρει να κερδίσει την ένσταση δεν παίρνει πίσω ολόκληρο το ποσό, αλλά… το μισό. Καταλαβαίνει κανείς πως είναι δύσκολο, σχεδόν απίθανο, οι ομάδες να επιχειρήσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους…

ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ θέμα αναδεικνύεται αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στους αγώνες πρωταθλημάτων της συγκεκριμένης Ένωσης, καθώς στην πλειοψηφία τους τα παιχνίδια δεν διεξάγονται υπό την παρουσία γιατρού.

Ενώ είναι ξεκάθαρο πως χωρίς γιατρό δεν επιτρέπεται να αρχίσει ματς. Σύμφωνα με οδηγία της Ομοσπονδίας, βέβαια, καθήκοντα ιατρού μπορούν να διατελέσουν νοσηλευτές, διασώστες κι άλλοι «ειδικοί» του επαγγέλματος, με την προϋπόθεση να είναι πιστοποιημένοι από επίσημο φορέα. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει, καθώς οι ιατρικοί σύλλογοι που παρέχουν το ανθρώπινο δυναμικό τους σε αγώνες δεν μπορούν να καλύψουν-μεγάλο αριθμό αγώνων ή (σε κάποιες περιπτώσεις) δεν θέλουν να το κάνουν…

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην “Live Sport” στις 6/6/2018 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή