Διαφυλικοί ένστολοι προσπαθούν να μπλοκάρουν νομικά την απαγόρευση Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email

Αγωγή κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν πέντε διαφυλικά μέλη των ένοπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να μπλοκάρουν την προσπάθειά του να ανατρέψει το δικαίωμα των διαφυλικών να υπηρετούν στο στράτευμα.

Στα τέλη Ιουλίου ο κ. Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει σε διεμφυλικούς να υπηρετούν σε οποιοδήποτε Όπλο και με οιαδήποτε ιδιότητα, ακυρώνοντας απόφαση του 2016 που επέτρεπε στους διεμφυλικούς να κατατάσσονται ανοιχτά στις ένοπλους δυνάμεις χωρίς να χρειάζεται να κρύψουν τη σεξουαλική τους προτίμηση.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, με δεδομένο ότι έχουν δηλώσει ότι είναι διαφυλικοί, η αιφνίδια αλλαγή πολιτικής τους βλάπτει επαγγελματικά, εγείροντας κίνδυνο πρόωρου τερματισμού ή μη ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Το τιτίβισμα του κ. Τραμπ, που έγινε χωρίς πρωτύτερη συνεννόηση με την ηγεσία του στρατεύματος, δεν έχει ακόμα μετουσιωθεί σε υπηρεσιακή οδηγία, και δεν είναι σαφές πότε θα γίνει αυτό.

Ο Λευκός Οίκος έως τώρα δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για την αγωγή.

Οι ενάγοντες δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά ονοματεπώνυμά τους στην αγωγή, για λόγους προστασίας.

Πέραν του κ. Τραμπ, ως εναγόμενοι αναφέρονται ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Τζόζεφ Ντάνφορτ και άλλοι κορυφαίοι αξιωματικοί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή