ΕΔΕ στην Αστυνομία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Print Friendly, PDF & Email

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στην Αστυνομία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον 33χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κοσμηματοπωλείο.

Πλέον, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ, αναβαθμίστηκε σε ΕΔΕ.

Ως εκ τούτου, οι εννέα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αρχικά, η προκαταρκτική είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την υπόθεση χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή