Η γερμανική ομοσπονδία έπαυσε τον Σταρκ από επικεφαλής ομάδων VAR!

Print Friendly, PDF & Email

Η χρήση του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε γενικές γραμμές άφησε θετικές εντυπώσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη που αξιοποιούν την τεχνολογία βίντεο κυλούν όλα ομαλά.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε το VAR στην πρώτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα την περασμένη εβδομάδα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Στο… μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο παλαίμαχος διεθνής Γερμανός διαιτητής, Βόλφγκανγκ Σταρκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας VAR στο παιχνίδι Βόλφσμπουργκ – Σάλκε.

Στο 65’ ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πάτρικ Ιτριχ, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Νάστασιτς για σκληρό φάουλ, όμως μετά από υπόδειξη του Σταρκ από το video-room, ο παίκτης της Σάλκε αποβλήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα ο ρέφερι της συνάντησης έδειξε κόκκινη κάρτα στον Φέγκχορστ της Βόλφσμπουργκ, όμως και πάλι ο Σταρκ παρενέβη επηρεάζοντας τον διαιτητή, ο οποίος τελικά πήρε πίσω την κόκκινη και έδειξε κίτρινη στον Ολλανδό φορ!

Η ομοσπονδία της Γερμανίας έκρινε ως υπερβολική την παρεμβατικότητα του Σταρκ και προχώρησε άμεσα στην παύση του από επικεφαλής ομάδων VAR, έως ότου λάβει εκ νέου οδηγίες.
Προφανώς με αυτήν την απόφαση η γερμανική ομοσπονδία δικαιολόγησε εν πολλοίς τα παράπονα των «βασιλικών μπλε», που διαμαρτυρήθηκαν για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε παρόμοιες φάσεις.

Σημειώνεται πως ο Σταρκ ήταν 20 χρόνια διαιτητής Μπουντεσλίγκα με πάνω από 344 παιχνίδια!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή