Η ΕΠΟ, η FIFA και το μεγάλο στοίχημα της διοργάνωσης του τελικού ΑΕΚ–ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Πως τα φέρνει η ζωή… Πέρυσι στο Πανθεσσαλικό διοργανώθηκε με τη σφραγίδα της διορισμένης από τη FIFA ΠΔΕ/ΕΠΟ ένας από τους χειρότερους τελικούς κυπέλλου όλων των εποχών.

Το γήπεδο που επελέγη ήταν εξ’ αρχής ακατάλληλο και παρά τον αγώνα δρόμου που έγινε και τις πατέντες που βρέθηκαν, δεν κατάφερε να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, όπως για παράδειγμα τα τουρνικέ στις εισόδους.

Η είσοδος των φιλάθλων, σχεδόν από την αρχή έγινε χωρίς έλεγχο, ενώ τα επεισόδια μακράς διαρκείας και σε ζωντανή μετάδοση που έγιναν, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ εντός του γηπέδου (στην πεζογέφυρα) ήταν ίσως τα πιο σκληρά που έχουμε δει σε γήπεδο.

Μάχες σώμα με σώμα, μαχαιρώματα και ανοιγμένα κεφάλια.

Ένα χρόνο μετά η ΕΠΟ απέκτησε εκλεγμένη διοίκηση, που καλείται να διαχειριστεί την ανυποληψία στην οποία οδήγησε το άθλημα η εικοσαετή μονοκρατορία (την οποία ειρήσθω εν παρόδω ουδείς τολμά να υπερασπιστεί και να την προβάλει ως υπόδειγμα λειτουργίας της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου εν γένει) και να διοικήσει με κανονισμούς και με πρόσωπα που έχουν επιλέξει άλλοι.

Ως γνωστόν τη Δευτέρα 23/4 θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της FIFA σχετικά με την εισήγηση περίGrexit που έχει υποβάλει η διορισμένη από τη FIFA στην ΕΠΟ, «Επιτροπή Παρακολούθησης», εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδιαιτέρως δε λόγω της ένοπλης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο οποίος διεκόπη οριστικά και οδήγησε στην αναβολή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το κογκρέσο της FIFA που θα συγκληθεί στις 10/6 στη Μόσχα.

Μέχρι τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να δώσει άλλα δικαιώματα και ο τελικός κυπέλλου που αυτή τη φορά θα γίνει στο ΟΑΚΑ, αλλά πάλι με φιναλίστ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα αποτελέσει “crash test”.

Με άλλα λόγια η ΕΠΟ ανάμεσα σε συνεργασία με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να οργανώσει έναν τελικό που θα κρατήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο εντός του χάρτη και δεν θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που πέρυσι –δια των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα- διοργάνωσαν έναν τελικό – φιάσκο γεμάτο βία, να ανάψουν το «πράσινο φως» για Grexit.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή