Η φινλανδική ομοσπονδία… πρόλαβε την ΚΕΔ – Ο Νεβαλάινεν ορίστηκε στο ΟΣΦΠ – ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Φινλανδός Βίλε Νεβαλάινεν θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Μπορεί η ΚΕΔ να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τους ορισμούς, ωστόσο η φινλανδική ομοσπονδία έσπευσε να κάνει γνωστό ότι θα στείλει δικό της διαιτητή στο μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής.

Είναι η δεύτερη φορά που η ΚΕΔ εμπιστεύεται διαιτητή από τη Φινλανδία μετά τον Ματίας Γκεστράνιους που είχε διευθύνει το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στον πρώτο γύρο,

Βοηθοί του Νεβαλάινεν θα είναι οι Γιούκα Χόνκανεν και Μίκα Λάμπου. Μπορείτε να δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα σε φινλανδική ιστοσελίδα που επιβεβαιώνει τον ορισμό του Νεβαλάινεν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, αλλά κάνει λάθος στο γήπεδο διεξαγωγής γράφοντας ότι το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ…

Ο 34χρονος διαιτητής ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, δηλαδή στο επίπεδο των Παπαπέτρου και Κομίνη.

Ορισμένοι μπορεί να τον θυμούνται καθώς τον Αύγουστο του 2017 είχε διευθύνει το Πανιώνιος – Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Γενικά η διεθνής εμπειρία του κρίνεται περιορισμένη καθώς η UEFA προς τον παρόν τον αξιοποιεί κυρίως σε παιχνίδια της Youth League και των μικρών εθνικών ομάδων.

Την τρέχουσα σεζόν πήρε έναν αγώνα σε προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (Μακάμπι Τελ Αβίβ – Πιούνικ), έναν αγώνα σε προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (Σέριφ – Σκεντίγια), ενώ η κορυφαία του στιγμή ήταν το παιχνίδι Ακίσασπορ – Κράσνονταρ, όπου κλήθηκε για πρώτη φορά να διευθύνει αναμέτρηση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο ενεργητικό του τέλος έχει και μία αναμέτρηση για την τέταρτη κατηγορία του UEFA Nations League, τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα στα Νησιά Φερόε και τη Μάλτα.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή