Κορωνοϊός: Ίσως νοσήσει το 60% του πληθυσμού της γης!

Print Friendly, PDF & Email

Ο κορωνοϊός και η ραγδαία εξάπλωσή του έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με κορυφαίο επιδημιολόγο του Χονγκ Κονγκ να προειδοποιεί, ότι ίσως νοσήσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, εάν δεν ελεγχθεί γρήγορα η επιδημία!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο κορωνοϊός έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 1.016 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες είναι όσοι έχουν νοσήσει από τον ιό.

Οι αρχές στην Κίνα –κατά βάση- αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι σε εγρήγορση και εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα, προκριμένου να αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη εξάπλωσή του.

Ωστόσο, ο επιδημιολόγος Γκάμπριελ Λουάνγκ δεν κρύβει την ανησυχία του και προειδοποιεί ότι, εάν δεν ελεγχθεί τάχιστα η εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν αποκλείεται αυτός να διασπαρεί στο 60% του πληθυσμού της γης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων ειδικών, κάθε άνθρωπος που μολύνεται, θα συνεχίσει να μεταδίδει τον ιό σε άλλους 2,5 ανθρώπους κατά μ.ο. Σύμφωνα με τον Λουάνγκ, λοιπόν, αυτός ο ρυθμός μας δίνει έναν «τρομακτικά μεγάλο» αριθμό μεταξύ 60%-80%.

Ο κορωνοϊός και οι εκτιμήσεις του καθηγητή

Ο Λουάνγκ είναι καθηγητής εξειδικευμένος στους κορωνοϊούς και μάλιστα είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην επιδημία του SARS το 2002-2003.

Ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί στη Γενεύη με τους επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκταση της παγκόσμιας επιδημίας.

Επίσης, στη συνάντηση θα εξεταστούν τα μέτρα που έχει λάβει και ήδη εφαρμόζει η Κίνα, καθώς και ο βαθμός στον οποίο αυτά είχαν αποτέλεσμα. Εάν κριθεί πως απέδωσαν καρπούς, τότε θα συστηθεί η υιοθέτησή τους και από άλλες χώρες.

«Είναι πιθανόν να μολυνθεί το 60%-80% του πληθυσμού; Μπορεί όχι. Μπορεί αυτό να συμβεί σε κύματα. Μπορεί ο ιός να μειώσει τη θνησιμότητά του γιατί δεν βοηθάει αν σκοτώνει τους πάντες στο πέρασμά του γιατί θα σκοτωθεί και ο ίδιος», είχε υποστηρίξει ο καθηγητής Λουάνγκ σε έρευνά του που είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο στο περιοδικό Lancet.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή